Nordea Masters – Day Four

Tournytt

SVT:s lugnande besked: ”Kommer sända Nordea Masters som planerat”

För andra gången på fyra år har SVT fälts av Granskningsnämnden för sin sändning av Nordea Masters. Men nu har de blivit lovade en egen signal – fri från logotyper.

Text: Jesper Johansson • 2017-04-18 Uppdaterad 2017-04-18

Granskningsnämnden har fällt SVT för sin sändning av Nordea Masters 2016. De anser att sändningen innebar ett otillbörligt gynnande av kommersiella intressen, och SVT riskerar nu 50 000 kronor i böter.

Anledningen är att det i sändningen fanns elektroniska skyltar med bland annat Rolex- och Emirates-reklam.

SVT anser att de vidtagit flera åtgärder för att, så längt som möjligt, äkerställa att grafiken låg inom ramen för de regler som gäller.

Så här säger de om domen:

Dels genom att i avtal med arrangören formulera vilka villkor som måste uppfyllas, dels genom att begära aktuell grafik i förväg för påseende.

Dessutom agerade redaktionen direkt då exponering upptäcktes för att, också under tävlingens gång, vidta åtgärder för att lösa problemet.”

 

Ulf Nilsson är projektledare på SVT Sport. Han säger så här till svenskgolf.se/wp:
– Det här, med sponsorloggor i den elektroniska grafiken, är ett stort problem för oss och alla andra svenska tv-kanaler. Reglerna är ju de samma även för de kommersiella bolagen.

– Fortsätter den här utvecklingen finns det risk att svenska tv-bolag inte kommer att kunna sända internationella idrottsevenemang.

Men framtida SVT-sändningar av Nordea Masters är än så länge inte i fara. Nya garantier har getts till SVT.
– Vi har, tack och lov, fått garantier om att vi kommer att få en specialsignal som är fri från sponsorloggor under årets Nordea Masters, säger Ulf Nilsson.
– Vi kommer att sända som planerat från årets turnering 1-4 juni.

Tävlingen spelas på Barsebäck. Titelförsvarare är Matthew Fitzpatrick.


Text: Jesper Johansson • 2017-04-18
TournyttBarsebäck G&CCEuropean TourNordea MastersNyheter
Scroll to Top