RBC Heritage – Final Round

Tournytt

Förbannelsen är bruten

Trickslagskungen blev först att vinna i sin egen stat

Text: Martin Strömberg • 2017-04-17 Uppdaterad 2017-04-17

För några år sedan var Wesley Bryan och brorsan George panka och fågelfria.

De började filma trickslag mest på skoj men när Rickie Fowler retweetade ett av deras inlägg började resan mot deras verkliga drömmar, att bli riktiga golfproffs.

Efter en fantastisk säsong på web.com ifjol med tre segrar på bara 13 starter tog lillebror Wesley steget upp i elitdivisionen PGA-touren, och igår skrevs nästa kapitel i sagan om Bryan Bros då han blev första spelaren någonsin från South Carolina att vinna på Harbour Town.

– Det är en dröm som går i uppfyllelse och detta har inte sjunkit in ännu, sa en tagen Wesley Bryan efter upplösningen.

Under sista ronden var mängder av spelare uppe och nosade i toppen. Graham DeLaet, Kevin Kisner, Jason Dufner och Luke Donald. Men när Donalds birdieputt på sista hålet slickade hålkanten och stannade uppe behövde Wesley “bara” göra par på sista för att vinna.

– Jag kände mig inte nervös i den meningen att händerna skakade eller så men jag fick uppstötningar och kräktes lite på 17:e hålet. Att jag ändå lyckades slå mina bästa slag hela dagen visade mig att jag pallade för trycket, sa Bryan.

Som slog två säkra slag upp på green och tvåputtade för sin första seger på PGA-touren. Något som han bara kunde drömma om när han slog trickslag på baksidan av deras hus i den lilla staden Chapin bara för några år sedan.

Jonas Blixt var ensam svensk kvar och han avslutade med en rond på par och delade 44:e plats.

 


Text: Martin Strömberg • 2017-04-17
TournyttGraham DeLaetJason DufnerJonas BlixtKevin KisnerLuke DonaldPGA TourTournyttWesley Bryan
Scroll to Top