The Masters – Round One

Tournytt

”Jag trodde att jag brutit ryggen”

Inför förra veckans Masters var Dustin Johnson favorit till att vinna majortävlingen. Men efter en dråplig skada kom han inte ens till spel.

Text: Jesper Johansson • 2017-04-13 Uppdaterad 2017-04-13

Under onsdagseftermiddagen i Augusta, Georgia, skulle världsettan Dustin Johnson flytta sin bil. Men amerikanen halkade då i trappan och skadade ryggen så allvarligt att han inte kunde delta i majortävlingen som startade dagen efter.

Efter att ha genomfört en MRI visade det sig att skadan var en smärtsam blödning långt ner på vänster sida av ryggen.
– En sak jag aldrig vill göra igen är att se en major från soffan, säger Dustin Johnson till Golf Channel.

Skulle flytta bilen

Efter sin övningsrond på Augusta National åkte amerikanen till gymmet och hade precis återvänt till huset han hyrt när det började regna och han ville flytta på bilen.

Han hade inga skor på sig och halkade i trappan. Han tog smällen med ryggen och vänster armbåge.
– Det var fruktansvärt. Och den konstigaste grejen är, att jag aldrig går runt i strumpor. Av någon anledning får jag ont i vänster fot om jag går runt barfota. Därför har jag alltid skor på mig.
– Men jag hade precis kommit tillbaka från gymmet och ville springa ut och flytta bilen när jag halkade i trappan. Jag trodde jag hade brutit ryggen i två delar. Jag trodde verkligen att ryggen var bruten.

 

Dustin Johnson föll i trappa

“Tog lite tid att övertyga mig själv” 

Trots den extrema smärtan ville Dustin Johnson genomföra tävlingen. Under uppvärmningen visade det sig dock att han slog sin järnfyra 35 yards kortare, och att han först vid bollträffen kunde veta var bollen skulle starta. Till slut insåg världsettan att det inte var lönt att delta.
–Ju mer jag tänkte på det, desto tydligare var det att jag inte kunde starta. Det tog lite tid att övertyga mig själv bara, säger Johnson.

Nu tillbringar Dustin Johnson dagarna i sitt hem, och tränar lätt – då han inte kan svinga utan smärtor i ryggen.
–Jag gör inte så mycket. I dag började jag gå lite. I går tränade jag lite bröst och armar. Det gör inte ont att röra mig upp och ned. Det är vridmomentet som smärtar. Jag gör lite svingar, men utan bollar.

Såg från TV-soffan

Istället fick han alltså motvilligt se tävlingen från TV-soffan. Och han är glad för att just Sergio Garcia fick vinna kavajen.
–Jag hejade på honom. Det var häftigt att se honom få sin första major. Jag vet på ett ungefär vad han varit med om. Han har varit nära några gånger precis som jag var.

Dustin Johnson hade sedan tidigare ett tre veckor långt uppehåll planerat efter The Masters och kommer att spela igen 4 maj, i Wells Fargo Championship.

 


Text: Jesper Johansson • 2017-04-13
TournyttDustin JohnsonPGA TourSergio GarciaTournyttUS Masters
Scroll to Top