Tournytt

Fowler leder efter felfri 64-rond

Spelarna på PGA Tour förbereder sig inför nästa veckas US Masters. Och efter 18 hål ser det ut som att Rickie Fowler har hittat något.

Jesper Johansson • 2017-03-31

Rickie Fowler spelade sin bästa runda på Golf Course of Houston på sex starter. Tidigare har han som bäst gått runt på 68 slag, men under tuffa förhållanden på torsdagen lyckades amerikanen krossa sitt gamla rekord och gick runt på 64 slag.

Men trots att han gick åtta under par har han ingen stor ledning inför fredagsrundan. Sung Kang är bara ett slag bakom.
– Det är härligt att få in en låg runda. Det var väldigt många bollar med lera på i dag, så jag utnyttjade par 3-hålen då vi spelade med rena bollar, sa Fowler efter rundan.
– Jag lyckades sätta några bra puttar och få lite bonusar.

Det mesta på PGA Tour handlar i dessa tider om Masters. Och det verkar vara något Rickie Fowler gärna pratar om. Så här sa han om Shell Houston Open-banan.
– Det är inte på pricken som Augusta men fairways här är lika breda och hur de klipper ruffen påminner om Augusta National. Det är så nära en golfbana kan komma majorbanan veckan innan Masters. Jag fortsätter att förbereda mig och trivs med spelet.

 

 

Samtidigt som Rickie Fowler hade en bra dag i Houston gick det sämre för Henrik Stenson.

Svensken hade problem med leriga, oförutsägbara, bollar och var efter fyra hål tre över par. Inte den starten han sökte, förstås. Men efter 18 hål lyckades han ändå gå n på 74 slag, två över par.

Här är hans utslag på hål 16:

Bäste svensk är Carl Pettersson. Han är två under par efter 18 hål, på en delad 44:e-plats.

Här är alla svenska resultat:

 

Fowler leder efter felfri 64-rond

Här är toppen av ledartavlan:

Fowler leder efter felfri 64-rond
Scroll to Top