World Golf Championships-Mexico Championship – Round One

Tournytt

Norén vann första matchen enkelt

Thongchaii Jaidee hade inget att sätta emot den svenske världselvan, Alex Norén, i första matchen av veckans WGC-tävling.

Text: Jesper Johansson • 2017-03-23

Efter den första dagen av årets WGC-Dell Match Play kom diskussionerna att i stort sett uteslutande handla om Jason Day.
Australiern valde att hoppa av tävlingen för att vara med sin mamma, som diagnostiserats med lungcancer.
– Jag ska göra mitt bästa och försöka vara där för henne då hon är anledningen att jag spelar golf i dag. Jag hoppas på en snabb tillfrisknad och att vi kan få det här bakom oss, så att hon kan leva många år till, sa en gråtande Jason Day.

Men det hände annat också. Bland annat fick ände svensk i tävlingen, Alex Norén, en flygande start. En nästan tio meter lång eagleputt på det tolfte hålet gjorde att han till slut tog en säker seger mot thailändaren Thonchai Jaidee med två hål kvar att spela.
– Jag fick en bra start, vilket är skönt. Sedan hade jag lite problem runt greenerna. Det är ganska lurigt här  eftersom fringen är ganska tjock och greenerna snabba, sa Norén.

– Jag hade ganska tur på tolvan, par 5-hålet. Jag slog min hårdaste putt någonsin som lyckades sitta i hålet, sa Norén efteråt.

I de andra matcherna skedde en del överraskningar. Bland annat vann Sören Kjeldsen mot världstvåan Rory McIlroy, och Jordan Spieth fick storstryk mot japanen Hideto Tanihara, 4&2.

Här är ställningen i alla matcherna.


Text: Jesper Johansson • 2017-03-23
TournyttAlexander NorenJordan SpiethRory McIlroySören KjeldsenThongchai JaideeTournyttWGC
Scroll to Top