Valspar Championship – Final Round

Tournytt

Hadwin lyckades hålla undan

Han såg till en början ut att kunna glida hela vägen in till hål 18. Men det blev till sist stor dramatik när Adam Hadwin vann Valspar Championship.

Text: Jesper Johansson • 2017-03-12 Uppdaterad 2017-03-12

Adam Hadwin har bärgat sin första seger på PGA Tour. Kanadensaren ledde med tre slag inför den sista rundan och lyckades hålla undan mot en rusande Patrick Cantlay, trots ett vattenbesök på hål 16.

Just hål 16 är början på den tuffa avslutningen på Innisbrook Resorts Copperhead-bana som kallas “The Snake Pit”. Och Adam Hadwin förstår nu varför.

Ett tappat utslag till höger innebar att kanadensaren landade i vattnet och var tvungen att droppa. Det slutade med en dubbelbogey och ett likaläge inför de avslutande två hålen.

 


Där visade dock Adam Hadwin kyla och lyckades avsluta med två raka par, samtidigt som Patrick Canltlay missade ett bunkerslag och gjorde en bogey på det avslutande hålet.
– Jag vet inte vad jag ska säga, sa Adam Hadwin med glädjetårar efter rundan.
–Jag förväntade mig att Patrick skulle sätta parputten på sista hålet… Jag sa i går att jag ville ha chansen att vinna när jag skulle stå på 18:e green och jag lyckades med det.


Henrik Stenson blev bäste svensk i årets Valspar Championship. Efter en öppningsrond på 64 slag och två raka parronder var han sju slag bakom ledande Adam Hadwin inför avslutningsvarvet.

Där fick dock Henrik Stenson inte spelet att stämma helt och hållet. Till slut gick han runt på 70 slag, ett under par – och blev till slut delad sjua.

Ytterligare fyra svenskar var med i tävlingen. Jonas Blixt slutade tre under par, delad 22:a. David Lingmerth gick runt på två under par och slutade delad 27:a.
Fredrik Jacobsson och Carl Pettersson missade båda cutten. 

Redan nu i veckan spelar Henrik Stenson, David Lingmerth och Alex Norén i Arnold Palmer Invitational på Bay Hill i Orlando.

Här är toppen av ledartavlan:

Hadwin lyckades hålla undan
Klicka på bilden för att se hela ledartavlan.

Text: Jesper Johansson • 2017-03-12
TournyttAdam HadwinDavid LingmerthHenrik StensonJonas BlixtPGA TourTournytt
Scroll to Top