Asian Tour Qualifying School – First Round

Tournytt

Chopra bäste svensk borta på hemmaplan

Svenske Daniel Chopra har bott i New Delhi, där veckans ET-tävling spelas, under tolv år av sin uppväxt. Nu är han bäste svensk efter en avbruten runda.

Text: Jesper Johansson • 2017-03-09

European Tour besöker New Delhi i Indien den här veckan. I och med det är många spelare från Asian Tour med i startfältet. Och en av dem har en svensk flagga bakom namnet.

Daniel Chopra, som vunnit på både European Tour och PGA Tour, spelar i år både på den asiatiska touren och Web.com Tour.

Och i veckans tävling bör han känna sig som hemma.

Daniels mamma är svenska, pappan kommer från Indien. Vid sju års ålder flyttade han till faderns hemland och växte upp på Delhi GC, en grannbana till DLF G&CC – där veckans tävling spelas.
– Banan är riktigt svår. Jag bodde här i nästan tolv år. Jag älskar maten och har många kompisar och familj här, säger Daniel Chopra till svenskgolf.se/wp.

Hur ser säsongen ut, kommer du att spela Nordea Masters i sommar?
– Jag kommer framför allt spela på Web.com Tour och lite på Asian Tour. Tyvärr missar jag Nordea Masters i år, då den spelas samma vecka som en Web.com Tour-tävling, säger Chopra.

På grund av risk för åska var det många spelare som inte hann spela alla 18 hål under torsdagen. Daniel Chopra spelade bara nio hål och är på par, en delad 30:e plats. 


 

David Horsey, som spelat 15 hål, leder tävlingen. Han är fem under par. 
Ledare i klubbhuset är italienaren Matteo Manassero. Så här säger han till European Tours hemsida:
– Jag startade bra, vilket var viktigt då jag varit hemma i tre veckor och kommer tillbaka till en så här svår bana. Så att jag gjorde en hel del birdies i dag är väldigt positivt och jag ska försöka fortsätta med det.
– Man måste hela tiden vara i spel, annars blir det många höga siffror på scorekortet. Det är väldigt enkelt att tappa slag på den här tuffa banan.

Bara en annan svensk är med i tävlingen. Jens Fahrbring hann spela alla 18 hål och är ett över par.

Här är toppen av den haltande ledartavlan:

Chopra bäste svensk borta på hemmaplan

Text: Jesper Johansson • 2017-03-09
TournyttDaniel ChopraEuropean TourMatteo ManasseroTournytt
Scroll to Top