Tshwane Open – Day Three

Tournytt

Björk i fortsatt ledning

"Jag känner ingen press"

Text: Martin Strömberg • 2017-03-04

Det ser otroligt spännande ut med svenska ögon inför avslutningen av Tshwane Open i Pretoria. 

Alexander Björk gick ut i delad ledning den tredje dagen, en ledning som han behöll tillsammans med skotten Scott Jamieson.

Båda gick tre under tredje dagen och det räckte för att hålla en enslagsledning före jagande duon Burmester och Campillo, båda tolv under par.

Och Björk visade tidigt tredje ronden att han inte tänkte backa.

– Jag fick en bra start och spelade ettan och tvåan perfekt. Jag kom bitvis lite långt från pinnen och var lite okänslig på några av de långa puttarna, men stabil på de korta, säger Björk.

När han rullade i en tremetersputt på sjunde hålet blev han tre under för dagen men ett par bogeys på slutnian och en hel del puttar som inte riktigt ville i gjorde att scoren stannade vid just tre under.

– Jag hade väl fem raka puttar som var nära att gå i men det är så ibland och det är inget jag fokuserar på. Jag hade några som smet precis förbi mellan hål 13-17 men jag är nöjd med birdien på sista.

Och det blir ingen speciell uppladdning för Björk bara för att han går ut i ledarboll för första gången en söndag på Europatouren.

– Nej, det blir äta och vila och sedan ut och göra mitt bästa i morgon. Går det bra är det jättekul, går det mindre bra kommer det fler chanser, säger Björk till Svensk Golf.

Den andra svensken som är kvar i fältet, Pelle Edberg, gick två över tredje ronden och är på delad 71:a plats.

 

Björk i fortsatt ledning

Text: Martin Strömberg • 2017-03-04
TournyttAlexander BjörkDean BurmesterEuropean TourJorge CampilloScott JamiesonTournytt
Scroll to Top