Tournytt

Rookies leder i Florida: ”Jag har spelat ganska dåligt”

Cody Gribble har redan vunnit på PGA Tour. Wesley Bryan var nära förra veckan. Nu är de två rookie-spelarna i delad ledning på PGA National.

Av Jesper Johansson • 2017-02-24

Ingen sitter säkert när de nya spelarna på PGA Tour går för seger. Cody Gribble har redan bevisat det vid ett tillfälle den här säsongen, då han vann Sanderson Farms Championship. Nu är han, och en annan rookie – Wesley Bryan, i delad ledning på PGA National i Honda Classic efter en läcker 64-rond.

–Jag har spelat ganska dåligt de senaste veckorna men jag hade en bra stund med min tränare i veckan och det har gjort att det känns bättre, sa Gribble efter rundan till PGA Tour.

–Jag slog bollen riktigt bra i dag. Jag hade bra kontroll på längden och fortsätter arbeta med riktningen. Det är svårt att gå lågt om man hookar alla bollar.

Wesley Bryan, som leder tillsammans med Gribble, trivs på PGA National.

– Det är en bana som jag känner mig bekväm på, och en bana jag spelat förut. Vilket inte är så vanligt för mig här på PGA Tour.

 

 


PGA National var förra året den näst svåraste banan på hela touren som inte var en majorbana. Men på grund av en regnig onsdag är greenerna mjuka. Hela fältet gick ungefär två slag bättre än förra årets torsdagsrunda. Martin Kaymer, som är delad trea med Anirban Lahiri, trvides.

–Det var mjukt och inte så mycket vind. När man missar fairway hade man faktiskt ett helt okej läge från ruffen, för att greenerna var så mjuka. Jag har aldrig spelat den här banan under lättare förhållanden, sa Kaymer.

 

Här är toppen av ledartavlan:

Rookies leder i Florida: ”Jag har spelat ganska dåligt”
Klicka på bilden för att se hela ledartavlan.


Och här är svensktoppen:

Rookies leder i Florida: ��Jag har spelat ganska dåligt”
Klicka på bilden för att se hela ledartavlan.
Scroll to Top