Blue Bay LPGA – Day 4

Tournytt

Därför googlade Michelle Wie på Mickelson och Garcia

Med en helt ny putteknik och målsättning med golfen spelar Michelle Wie veckans LPGA Tour-tävling.

Text: Jesper Johansson • 2017-02-15

Jim Furyks ögla, Dustin Johnsons stängda klubbhuvud och Hideki Matsuyamas paus på toppen. Alla är de tydliga rörelser som gör att vi direkt ser vilken golfare det är, oavsett om man ser dem på tv eller står tre fairways ifrån.

En annan signatur likt dem har varit Michelle Wies puttning. Amerikanskan har sedan länge haft en nästan 90-gradig vinkel mellan rygg och ben. Men det är slut med det nu.

 

Efter förra årets fiaskoresultat, i hennes mått mätt, var det dags för en förändring i hennes spel. Förra veckan missade Wie cutten trots att hon träffade 34 av 36 greener. Hon gjorde bara tre birdies och ska därför putta med ett klogrepp i veckans Womens Australian Open. Men innan hon beslutade att testa den nya puttekniken gjorde hon lite research.

– Jag googlade “The Claw”. Ni ska se min sökhistorik… Alla som spelat så har jag googlat. Jag gillade verkligen Phil Mickelsons och Sergio Garcias teknik. Jag testade alla metoder och det här känns bra, säger Michelle Wie inför veckans tävling.

 


Men amerikanskans största förändring sitter i huvudet. Nu ska hon försöka njuta mer av spelet – och hitta tillbaka till det roliga.

–Förra året pressade jag mig själv väldigt hårt. I år ska jag försöka att inte göra det. När jag är ute och har roligt presterar jag som bäst.

Målsättningen för tidigare US Open-vinnaren är betydligt lägre ställd än vad man kanske kan förvänta sig från amerikanskan. Det här är vad hon vill åstadkomma i veckan:

– Jag skulle vara glad om jag känner mig bekväm med mitt spel i fyra dagar. Jag vill bara gå ut där, slå några bra slag, sätta några puttar och bygga självförtroende.

LPGA Tour spelas den här veckan i Australien. Madelene Sagström, Pernilla Lindberg, Caroline Hedwall och Dani Holmqvist är våra blågula hopp i tävlingen.


Text: Jesper Johansson • 2017-02-15
TournyttLPGA TourMichelle WieTournytt
Scroll to Top