Nicole Broch Larsen of Denmark

Tournytt

Proffset leder efter två rundor utan caddie

Nicole Broch Larsen har inte haft någon caddie under två första rundorna av Oates Vic Open på Ladies European Tour. Det har varit en succé.

Text: Jesper Johansson • 2017-02-10

Vad ska man med en caddie till när man är tolv under par efter två rundor? Nicole Broch Larsen leder med två slag efter 36 hål och har startat LET-säsongen på bästa sätt.

Och allt är hennes förtjänst. Eftersom tävlingen spelas i Australien och det är dyrt att resa till landet har hon inlett tävlingen på egen hand, helt utan caddie. Det kommer dock att ändras till helgen. Men det är inte för att hon vill, utan för att hon måste.

– Till en början behövde man inte ha en caddie under den här tävlingen. Men de ändrade det inför helgen så jag tror att jag ska använda min husvärd här i Australien. Han är medlem på klubben så det borde fungera, sa Broch Larsen efter andra raka 67-rundan.

“Jag har haft tur med studsarna”

Trots att danskan spelat strålande golf känner hon inte att spelet är där det ska. Efter den andra rundan menar hon att hon haft lite tur.

– Jag slår inte bollen som jag vill riktigt, men jag har haft tur med studsarna. På hål 13 tokduffade jag en järnsexa men den stannade ändå fem meter från hål. Det har varit en sådan dag i dag.

– Även om jag inte slår bollen perfekt får vi se hur det blir. Det är bara två dagar kvar av den här tävlingen, allt kan hända.

Nicole Broch Larsen leder med två slag före en kvartett av spelare. Hon ligger sex slag före bästa svenska, Madelene Sagström.

Hon gick runt på 70 slag för andra dagen i rad och är därmed sex under par totalt.

Här är toppen av ledartavlan:

Proffset leder efter två rundor utan caddie
Klicka på bilden för att komma till resultatlistan.

Hur har det gått för de andra svenskorna då? Caroline Hedwall är totalt fem under par efter en fin fredagsrunda på The 13th Beach. Hon är därmed delad 18:e. Camilla Lennarth är på en delad 26, tre under par.

Pernilla Lindberg är två under par, delad 35. Även Lina Boqvist och Isabella Ramsey klarade cutten. De är totalt ett under par. Johanna Gustavsson, plus två, och Jenny Haglund, plus fem, missade cutten och kommer inte att spela i helgen.


Text: Jesper Johansson • 2017-02-10
TournyttCamilla LennarthCaroline HedwallIsabella RamsayJenny HaglundJohanna GustavssonLadies European TourLina BoqvistMadelene SagströmNicole LarsenPernilla LindbergTournytt
Scroll to Top