Tournytt

Här är världsettans nya tränare

Världsettan Lydia Ko har gjort klart med en ny tränare.

Jesper Johansson • 2017-02-08

I december kom nyheten att Lydia Ko skulle byta ut sin tidigare tränare, David Leadbetter. Sedan dess har det varit oklart vem som blir nya zeeländskans nya tränare. Fram till nu.

Ny coach blir Gary Gilchrist.

– Efter LPGA:s säsongsfinal fick jag ett samtal från Lydia Ko där hon meddelade att hon gärna träffar mig, säger Gilchrist i tisdags till Golf Channel.

Gary Gilchrist och Lydia Kos tidigare tränare, David Leadbetter, har tidigare arbetat tillsammans. När Gilchrist kom från Sydafrika till USA hade han Leadbetter som chef och basade över Leadbetter Junior Golf Academy i nio år.

Förurom Lydia Ko är Gary Gilchrist tränare för världstvåan Ariya Jutanugarn, världsfyran Shanshan Feng och Paula Creamer. Han har tidigare arbetat tillsammans med bland andra Michelle Wie.

”Det är viktigt för mig att förstå mer om min egen sving och mitt spel”

Gilchrist säger att han till en början kommer att försöka hålla det enkelt.

– Vi har försökt att få klubban lite framför henne i svingen och att hon ska ladda sin högra sida och vrida igenom sin vänstra sida.

Så här sa Lydia Ko för en månad sedan om varför hon väljer att byta tränare.

– Det är viktigt för mig att förstå mer om min egen sving och mitt spel, oavsett vem det är jag kommer att arbeta med. Min nya tränare kommer inte att vara med mig 365 dagar om året. Om jag lär mig mer om mitt spel, kommer jag lättare att hitta svaren på mina problem själv. Det kommer att vara väldigt viktigt för mig.

Lydia Ko har gjort en rad förändringar sedan i höstas. Förutom att hon valde att lämna tränaren David Leadbetter har hon en ny caddie med sig. Och tidigare i år blev det klart att Lydia Ko byter utrustningstillverkare till PXG, samt byter skosponsor.

Scroll to Top