Farmers Insurance Open – Round Two

”Det är skillnad mot att spela med polarna hemma”

Tiger utslagen men i gott sällskap

Text: Martin Strömberg • 2017-01-28 Uppdaterad 2017-01-28

Det var den stora publikbollen i Farmers Insurance på Torrey Pines de första två dagarna.

Tiger Woods, världsettan Jason Day och Dustin Johnson.

Men det blev nog inte som vare sig arrangörerna eller pubiken hade hoppats – alla tre åkte ur tävlingen med dunder och brak.

– Jag är fortfarande rostig och behöver spela fler ronder innan jag är tillbaks. Vi korrigerade en del saker under ronden idag både när det gäller svingen och uppställningen och det kändes bättre. Jag slog en del bra slag och puttade bra men det är frustrerande att inte få chansen att vinna, jag älskar den här banan, sa Woods om Torrey Pines, där han vunnit hela åtta gånger.

Woods hade framförallt problem från tee och han träffade bara 50 prcent av fairways. Totalt slutade Tiger fyra över par efter 36 hål.

Inte heller Jason Day eller Dustin Johnson får spela i helgen. Day hade ännu större problem från tee och träffade bara drygt 40 procent andra ronden. När han dessutom tappade över tre slag mot fältet på greenerna så blev resultatet tre över par totalt, tre för många för att klara kvalet.

Tredje mannen, Dustin Johnson, slog visserligen långt som vanligt men träffade bara 42 procent av fairways och missade även han kvalgränsen på sina två över par.

Ett stort antiklimax för arrangörerna när de tre klart största namnen är borta ur tävlingen halvvägs.

För Tigers del väntar nu en lång flygresa till Dubai där han spelar nästa vecka.

– Ryggen har känts bra och så många gånger som jag fick ta i från ruffen den här veckan utan att något hände är ett gott tecken. Men det är fortfarande en lång process varje morgon att komma igång och värma upp ryggen, berättade han.

Och den 79-faldige PGA Tour-segraren var inte alltför nedslagen efter den tidiga sortin.

– Jag behöver fler tävlingsronder. Det är skillnad på att spela med polarna hemma och sitta i en golfbil  och att tävla på högsta nivån.

I ledningen efter två ronder finns engelsmannen Justin Rose på åtta under par.

Ställningen

 

 


Text: Martin Strömberg • 2017-01-28
TournyttDustin JohnsonJason DayJustin RosePGA TourTiger WoodsTournytt
Rulla till toppen