Pure Silk Bahamas LPGA Classic – Round One

Nytt banrekord och två slags ledning

Vissa dagar är bättre än andra. Brittany Lincicome hade inte mycket att klaga på efter LPGA Tours första varv för året.

Text: Jesper Johansson • 2017-01-27 Uppdaterad 2017-01-27

Många av oss känner igen känslan då spelet fungerar som det ska. Alla slag blir bra och det känns som att man har full kontroll på banan. Brittany Lincicome vet definitivt hur det känns. Efter öppningsvarvet på Pure Silk Bahamas LPGA Classic leder amerikanskan med två slag.

Med 64 slag, nio under par, tangerade hon banrekordet på Ocean Club Golf Course. Sju birdies, en eagle och resten par imponerar. Så här sa hon efteråt:

– Jag satte allt. 10-meters, tre-meters, en-metersputtar. Det var en ganska enkel dag. Jag slog bollen bra med min driver, slog järnen bra och satte allt med puttern. Det var en sådan dag när man tänker: ”är det här för bra för att vara sant eller kan jag fortsätta så här i ytterligare tre ronder?”

Om hon lyckas med den bedriften kommer hon bli svår att ta sig förbi. Närmast bakom ligger Stacy Lewis, Megan Khan och PK Kongkraphan, sju under par.

Här är highlights från Brittany Lincicomes första runda:

Fyra svenska spelare är med i tävlingen på Bahamas. Olympiern Pernilla Lindberg har startat bäst. Hon är tre under par och på en delad 25:e plats. Dani Holmqvist är på par efter 18 hål, Caroline Hedwall är två över par och Madelene Sagström hade inte en av sina bättre dagar.

Hon gick nämligen runt på 80 slag och är därmed delad 107.

Här är toppen av ledartavlan:

Nytt banrekord och två slags ledning

Text: Jesper Johansson • 2017-01-27
TournyttBrittany LincicomeCaroline HedwallDani HolmqvistLPGA TourMadelene SagströmPernilla LindbergStacy Lewis
Rulla till toppen