5de4517c1d5e5

Tournytt

Proffsets stenhårda uppladdning

Det har blivit dags för säsongspremiär på LPGA Tour. Dani Holmqvist har laddat upp med stenhård fysträning.

Text: CM Hellsten • 2017-01-24

Den amerikanska damtouren har landat i Karibien där Pure-Silk Bahamas LPGA Classic arrangeras 26-29 januari.
Fyra svenskor finns med i startfältet:
Pernilla Lindberg.
Caroline Hedwall.
Dani Holmqvist.
Madelene Sagström

Dani Holmqvist har tillbringat delar av uppehållet i Stockholmstrakten där hon bland annat slog golfbollar utomhus i tio minusgrader.

Dani Holmqvist besökte även Idrottens Uvecklingscentrum Bosön på Lidingö för att genomgå stenhårda fystester.
– Jag har varit där fyra gånger under vintern. Det finns ingen golfare att mäta sig mot så jag jämförde mina resultat med skidskyttar, utförsåkare, simmare och kanotister. Jag mäter mig bara mot mig själv, men det är ändå kul att se på en skala var jag ligger i förhållande till andra idrottare.

Hur går testerna till?
– Det är mycket rörlighetsgrejer, knäböj, explosiv styrka och det hemskaste av allt är att springa på löpbandet som går snabbare och snabbare och uppför till det att man i princip kollapsar. Då tas det ett blodprov för att kolla syrehalten och så mäts hur mycket luft som lungorna kan ta upp.


Hur går tankarna inför säsongen?
– Det känns bra. Det blev ju inte så lång off-season eftersom jag spelade kvalet men det ska bli kul att starta igen. Jag spelar Bahamas och Australien men sedan är det två tävlingar för topp-40-spelarna och där kommer jag inte med. Efter det så drar det igång med tävlingar i Phoenix och på västkusten.

Vad har du satt upp för mål för 2017?
– Det finns inget specifikt resultatmål. Ifjol missade jag ganska många kvalgränser med ett slag. Jag har lärt mig väldigt mycket av mina rookiemisstag och jag tror att allt blir lite lättare när man har spelat banorna en gång tidigare.Text: CM Hellsten • 2017-01-24
TournyttDani HolmqvistLPGA TourTournytt
Scroll to Top