Abu Dhabi HSBC Championship – Day Four

Tournytt

Fleetwood spurtade bäst

Vann i Abu Dhabi efter fin avslutning

Text: Martin Strömberg • 2017-01-22

Det blev engelsk seger i Abu Dhabi HSBC Championship.

Avslutningsdagen blev ganska svårscorad med luriga vindar och Tommy Fleetwood hade svårt att få igång ronden första nio. Men när han satte en pitch på tionde hålet för eagle startade en slutspurt som räckte hela vägen.

Han gick sista nio fem under par, slutade på 17 under, och vann med ett slag före amerikanen Dustin Johnons och spanjoren Pablo Larrazabal.

– Det här hade jag verkligen inte förväntat mig, man vet inte vad man ska förvänta sig första tävlingen efter ett uppehåll. Men jag passar på att njuta medan jag kan, sa en lycklig Fleetwood.

Lite tur behöver man också för att vinna.

Fleetwoods drive på sista hålet gick vänster och var på väg in bland träden då den fastnade på någon i publiken. Han fick droppa för vägen bollen låg intill och kunde sedan slå en mäktig spoon upp på green.

Två puttar därifrån gav birdie och den tvingade spelarna i sista bollen att göra albatross (Johnson) eller eagle (Larrazabal). 

Segern var Fleetwoods andra på Europatouren men den första på över tre år. Engelsmannen avslutade förra säsongen bra och har 14 topp-20 placeringar på sina 20 senaste starter.

– Jag ville inte sluta förra säsongen och så kommer ett ofrivilligt uppehåll på en månad över jul. Nu vissta jag inte var jag stod men detta var en glad överraskning.

Svenskarna avslutade stabilt men fick aldrig riktig närkontakt.

Henrik Stenson (69) och Peter Hanson (70) delade åttondeplatsen, fyra slag efter Fleetwood. Alex Norén (72) och Alexander Björk (70) var ytterligare tre slag bakom på delad 13:e plats.

Slutställning

 Text: Martin Strömberg • 2017-01-22
TournyttAlexander BjörkAlexander NorenDustin JohnsonEuropean TourHenrik StensonPablo LarrazabalPeter HansonTommy FleetwoodTournytt
Scroll to Top