Abu Dhabi HSBC Championship – Previews

Tournytt

Nu är det klart med DJ på Nordea Masters

I stjärnfyllda Abu Dhabi HSBC Championship underhåller en DJ på rangen. Det blir samma upplägg under Nordea Masters på Barsebäck.

Text: CM Hellsten • 2017-01-20

Under stjärnfyllda Abu Dhabi HSBC Championship har arrangörerna testat ett helt nytt koncept. På drivingrangen finns ett DJ-bås där discjockeyn Reggie Yates spelar musik och tanken är att tonerna ska följa med de seedade spelarna när de gör entré på första tee.
– Vi är i underhållningsbranschen. Om fem år tror jag att folk kommer att säga: “Du menar att det fanns en tid när det inte spelades musik på rangen?”, säger ET-basen Keith Pelley till AP. 

Så här tycker Henrik Stenson om upplägget:
– Jag är verkligen för det här. Jag är säker på att inte alla kommer att bli förtjusta, kanske. Jag antar att majoriteten av spelarna och majoriteten av fansen gillar det. Det skapar en härlig atmosfär.

 


I anslutning till artikeln om European Tours DJ ställde vi frågan till läsarna om de vill se ett liknande koncept på Nordea Masters på Barsebäck 1-4 juni.
41 av 46 sa ja.
Och så blir det.

“Blir ett lyft och både för spelare och publik”

– En DJ är nu bokad till Nordea Masters 2017. Det var på gång redan förra året – jag ville ha det på Bro Hofs hål 17 under onsdagen men fick ett sent avhopp. I år kommer vi att ha DJ på drivingrangen och eventuellt ute på något hål under onsdagen, säger Claes Nilsson, golfansvarig på Lagardére som äger Nordea Masters.

Vad tror du att det blir för respons med en DJ?
–  Jag tror det blir ett lyft och både för spelare och publik. Jag var på en tävling i Tyskland för några år sedan och där körde de musik på onsdagen – det blev en grym stämning hela dagen.

 

Vad tycker du om DJ på Nordea Masters?

Skriv i kommentarsfältet!


Text: CM Hellsten • 2017-01-20
TournyttBarsebäck G&CCEuropean TourHenrik StensonNordea MastersTournytt
Scroll to Top