The Masters – Round Two

Tournytt

TV: Se DeChambeaus nya teknik med puttern

Bryson DeChambeau har aldrig varit rädd för att testa nya idéer och tankar när det kommer till golf. Nu ska han testa en ny puttingteknik.

Text: Jesper Johansson • 2016-12-08 Uppdaterad 2016-12-08

Bryson DeChambeau ska i helgen spela Franklin Templeton Shootout tillsammans med Lexi Thompson. Och laget är “veckans snackis” på många sätt. Dels är Thompson den första kvinnan att delta i tävlingen sedan Annika Sörenstam gjorde det 2006.

Men så är hennes spelpartner just Bryson DeChambeau och amerikanen har en talang för att skapa rubriker. 

I veckan ska han nämligen testa att putta “side saddle”. 

Det innebär att han pendlar puttern bredvid fötterna, istället för emellan. 

Se här:


Viktor Gustavsson, som bland annat är närspelstränare för Alex Norén och instruktör i Golf Digests Närspelsakademi, förklarar anledningen till det något ovanliga sättet att putta.

– Det är ett sätt att se linjen bättre. Puttlinjen blir bättre och man siktar bättre.

– Det är lättare att hålla puttern square genom bollträffen.

Tror du att fler kommer ta efter?

– Vi får se om han sätter en trend. Om han börjar putta väldigt bra under en lång tid med den nya tekniken tror jag absolut att han kan göra så att fler börja putta med tekniken. 

Är det här en teknik som även passar amatörer?

– Ja, det tror jag. Man kan göra det med vilken putter som helst och om man verkligen vill hålla puttern square genom slaget är det här en bra teknik, säger Gustavsson.




Det kommer inte som någon chock att det är just Bryson DeChambeau som ska testa den annorlunda tekniken. “Vetenskapsmannen”, som han kommit att kallas, har sedan tidigare skapat intresse med sina single length-järn

När han blev proffs i somras och skrev ett kontrakt med Cobra Golf startades produktionen av de här klubborna – som nu finns att köpa för alla.

 

TV: Hitta längdkänslan – sluta treputta!


Text: Jesper Johansson • 2016-12-08
TournyttBryson DeChambeauLexi ThompsonPGA TourTournytt
Scroll to Top