European Tour Qualifying School Final Stage – Day Four

Tournytt

Svensksuccé i kvalet

Svensk kvalsuccé i Girona – sex nya till Europatouren

Text: Martin Strömberg • 2016-11-17

Det såg bra ut hela veckan med svenska ögon på PGA Catalunya.

Men att sex blågula skulle ta sig in bland de 25 främsta i finalen av Europatourkvalet var bättre än de flesta kunnat räkna med.

Och det är en blandad kompott av rutinerade och helt nya svenskar som tar klivet upp, eller stannar kvar som i fallet med Jens Fahrbring.

Anton Karlsson låg högt upp hela vägen och säkrade en plats bland de 25 ganska tidigt under slutronden. Karlsson blev till slut delad femma med bland andra just Fahrbring.

– Det är självklart fantastiskt roligt. Jag har spelat väldigt fint hela veckan men haft det otroligt jobbigt på greenerna. Det var skönt att komma in på en score där det inte blev så nervöst inför sista hålen utan jag kunde spela ganska avslappnat, berättar Karlsson för Svensk Golf.

För Richard S Johnson blir det en skön comeback efter de nackproblem som stört honom under en lång tid och som faktiskt fått honom att allvarligt fundera över om han har någon framtid på golfbanan.

– Det blev en riktig jäkla pärs till slut eftersom jag strulade till det på 17:e med en trippel. Nu blir det väl en blandning av Europatouren där jag kommer med och dessutom spel på web.com, berättar Johnson.

Också Sebastian Söderberg tog sig in på en delad elfteplats. Söderberg som vann tidigt i år på Challengetouren men som letat efter formen hela hösten.

Han hittade den i elfte timmen.

– Jag vet inte om det någonsin känts bättre än nu. De har varit tufft de senaste månaderna och en riktigt tuff runda idag. Men jag kämpade så in i hel…ete hela dagen och det betalade sig, säger Söderberg.

Också Niclas Johansson hade en svettig dag. Han var tre över tidigt och avslutade dessutom med en bogey på sista hålet. I det skedet var det tveksamt om han skulle ta ett kort.

– Jag tror aldrig jag har varit så här lycklig, sa Johansson till tourens hemsida.

Också Pontus Widegren tog sig in bland de 25 främsta på en delad 19:e plats.

Slutställning 

 

 


Text: Martin Strömberg • 2016-11-17
TournyttAnton KarlssonEuropean TourJens FahrbringNiclas JohanssonPontus WidegrenRichard S. JohnsonTournytt
Scroll to Top