BMW PGA Championship – Day Four

Tournytt

Nattgolf på European Tour kommande säsong

I och med utvecklingen med nattgolf under starka lampor kommer European Tour att spela en tävling i mörker kommande säsong.

Text: Jesper Johansson • 2016-11-04

European Tours chef Keith Pelley vill förändra golfens tävlingsform. Sedan urminnes tider har 72-hålstävlingar spelats men redan till kommande säsong är det redan klart med en förändring, då ett nytt upplägg ska testas i Perth International.

Pelley har nu berättat om nästa förändring till kommande säsong.

Regnum Carya Golf and Spa Resort, som är värd för veckans Turkish Airlines Open, har nämligen möjlighet att tända upp hela banan. Därf��r menar tourchefen att de ska utnyttja det och spela i mörkret.

– Jag spelade sex hål i ljuset från lamporna och det var spektakulärt. Det var otroligt. Vi kommer definitivt göra något på riktigt här nästa säsong, sa Pelley enligt Golf Digest.

– Jag tror att 95 procent av spelarna är beredda att betala sig in i en sådan tävlng, även fast det blir annorlunda med skuggorna. Om man inte har en 100-procentig syn kanske man tackar nej. Men vi kommer ändå ha en tävling där man kan vinna pengar under ljuset nästa säsong.

“Det är en usel idé”

95 procent av alla golfare ska alltså vara villiga att tävla i mörker. Danny Willett tror däremot inte att då många vill delta.

– Det är en usel idé. Så fort man slår bollen över lamporna tappar man bort den, vilket gör det svårt, sa han efter sin första runda i veckans tävling.

– Och att läsa greener blir för svårt. Det hade varit bra som ett event men inte som en riktig tävling. Man vill inte spela om pengar under de förutsättningarna, säger Danny Willett.

Hur det till slut blir återstår att se.

Men visst skulle det vara lite läckert med en hel tävling som ser ut så här:Text: Jesper Johansson • 2016-11-04
TournyttDanny WillettEuropean TourTournytt
Scroll to Top