WGC – HSBC Champions: Day One

Tournytt

Nio birdies av Karlberg

"Det är bara att skicka allt på pinnen"

Text: Martin Strömberg • 2016-10-27

I tuffast möjliga sällskap slog Rikard Karlberg till med en kanonrond i HSBC Champions, årets sista WGC-tävling. Alespelaren noterade hela nio birdies och bara en bogey under inledningsronden på 64 slag. Bogeyn kom på sista hålet efter ett bunkerbesök från tee som gav problem längs vägen.

– Jag försökte köra på järnet och det fungerade bra. Grymt nöjd med alla delar av spelet, berättar Karlberg för Svensk Golf från Kina.

Tävlingen i Kina är Karlbergs första WGC-start och han startade strålande med birdies på de fyra första hålen. När han senare under ronden satte upp en lobwedge till sju decimeter på 16:e gick han till nio under par men bogeyn på sista gjorde att ledningen före amerikanen Rickie Fowler krympte till ett slag.

– Banan är väldigt lik vad jag spelat i Asien tidigare med bra design och mjuka Bermudagreener som man inte får så mycket spinn på. Det är bara att skicka allt på pinnen.

Karlbergs kort.

Nio birdies av Karlberg

Även de två andra svenskarna inledde bra i Shanghai.

Henrik Stenson, som laddat batterierna ordentligt inför säsongsavslutningen, gick tre under par och visade fin form. Han var klart bäst i sin boll där också Dustin Johnson (+2) och Patrick Reed (+6) spelade.

Stenson profilerades som en superhjälte inför tävlingen i Kina och han gjorde ingen besviken första dagen.

Alex Noréns form verkar heller inte ha försvunnit. Den trefaldige ET-segraren den här säsongen gick fyra under par och delar niondeplatsen efter första dagens spel. Alex gjorde en dubbelbogey redan på sitt fjärde hål (banans 13:e) men kom tillbaks med en eagle redan på nästa hål och fyllde sedan på med fyra birdies på resten av hålen.

Titelförsvararen Russel Knox inledde med en fin rond på 66 slag och delar tredjeplatsen med Daniel Berger och Hideki Matsuyama.

Ställningen


Text: Martin Strömberg • 2016-10-27
TournyttAlexander NorenDaniel BergerDustin JohnsonHenrik StensonHideki MatsuyamaPatrick ReedRickie FowlerRikard KarlbergRussell KnoxTournyttWGC
Scroll to Top