World Golf Championships-Cadillac Championship – Round One

Tournytt

Luke Donald: ”Därför spelar inte Tiger Woods”

Luke Donald tror sig vet varför Tiger Woods drog sig ur veckans Safeway Open. Och fysiken är inte anledningen.

Text: Jesper Johansson • 2016-10-12

Tiger Woods skulle spela veckans Safeway Open men drog sig ur i sista stund. Enligt ett pressmeddelande känner han att spelet är för sårbart och comebacken ser nu ut att ske först i december.

Under de senaste 19 månaderna har 14-faldige majorvinnaren Tiger Woods ryggopererats vid tre tillfällen. Att komma tillbaka ut på banan efter det kan vara svårt även för en av de bästa genom tiderna.

Men Luke Donald, som är värd för veckans British Masters, tror inte att det är fysiken som är problemet för Tiger Woods. Istället menar han att det mentala är vad som tynger honom.

– Med tanke på att han registrerade sig för Safeway Open är jag säker på att han är i fysiskt gott skick. Jag tror att han drar sig ut på grund av det mentala, säger Donald till SkySports.

– Det är en hel del ångest när man är borta så länge från golfen. Jag tror att Tiger, som är den bäste spelaren genom tiderna, har väldigt höga förväntningar på sig själv.

Luke Donald var själv borta under stora delar av säsongen 2008, då han hade en karriärhotande handledsskada. Han menar att det var en hel del ångest inblandat i comebacken och att man är rädd för att misslyckas.

– Det är verkligen svårt att vara bekväm med sitt spel om man inte bara går ut och kör. Vid någon tidpunkt måste han våga ta steget, och om han skulle misslyckas har han en bra möjlighet att göra bättre ifrån sig nästa gång han spelar, säger Donald.


Text: Jesper Johansson • 2016-10-12
TournyttLuke DonaldPGA TourTiger WoodsTournytt
Scroll to Top