2016 Ryder Cup – Captains Matches

Tournytt

Danny Willett: ”Min bror hade rätt”

Danny Willett har inte haft den Ryder Cup-debut han drömt om. Redan innan tävlingen började blev han utbuad för sin brors uttalanden. Men nu, efter tävlingen, säger han att han håller med honom.

Text: Jesper Johansson • 2016-10-04
Danny Willett: ”Min bror hade rätt”

Danny Willett hade en tuff Ryder Cup-vecka. Redan innan tävlingen drog igång skrev hans bror att den amerikanska publiken är “knubbig, irriterande, fylld av kakdeg och vattnig öl”. Men han var inte klar där, han kallade också den amerikanska publiken för “fet, girig och utan klass”.

Det här togs, inte helt oväntat, inte emot väl av hemmapubliken som buade ut engelsmannen under inspelsvarven. Kanske var det också därför han inte fick spela under fredagens förstarond.

Engelsmannen bad om ursäkt för sin brors uttalanden men kunde inte spela sin bästa golf på Hazeltine. USA vann med 17–11 och publiken var i fokus under stora delar av tävlingen.

Där trodde många att historien skulle vara slut, men Danny Willett ville annat. På twitter skrev han “Tyvärr visade en del amerikanska fans att Pete (hans bror reds anm) hade rätt. Inget jag kan skylla mitt dåliga spel på…. Men det visar att fans ibland inte vet när det räcker. Verkligen trist”.

Var det här slutar är oklart, men Willetts aktier i USA lär inte ha stigit efter det uttalandet.
Text: Jesper Johansson • 2016-10-04
Tournytt
Scroll to Top