Paris Legends Championship – Day Three

Persson Atlevi: ”Att jag börjat undervisa har hjälpt min egen golf”

Magnus Persson Atlevi har haft en enastående säsong på European Senior Tour och tog på söndagen sin första seger sedan 1998. "I dag är det ren njutning att spela golf", säger han.

Text: Jesper Johansson • 2016-09-14 Uppdaterad 2016-09-14

Magnus Persson Atlevi har haft en enastående säsong på European Senior Tour som toppades med en seger i Frankrike förra helgen.

Men att Magnus Persson Atlevi skulle vara ute på touren i år var långt ifrån självklart.

2007 lade han nämligen ned sin proffssatsning för att vidareutbilda sig till PGA-tränare och på andra sätt bidra till den svenska golfen.

– Det är något som hjälpt mig i min egen golf. Jag har vidareutbildat mig vilket bidrar till att jag själv spelar bättre, säger han till svenskgolf.se/wp.

 

Litteratur och kurser om hur svingen fungerar rent mekaniskt, men också om hur inställningen påverkar spelet har hjälpt 51-åringen att hitta tillbaka till glädjen ute på golfbanan.

– Jag har lagt om träning och sätt att tänka på. Jag har fått djupare kunskap inom alla bitar. Både när det kommer till inställning och sving. Det har hjälpt mig otroligt mycket, säger han och fortsätter:

– I dag är det ren njutning att få spela golf i fem timmar.

Redan under årets första tävlingsstart i början av maj lyckades Persson Atlevi sluta sjua. Och det lade grunden till att den fina sommaren skulle kunna ske.

– Det var otroligt viktigt för mig. Inte minst av ekonomiska skäl.

Efter ytterligare två tävlingar var det dags för Winston Golf Senior Open i Tyskland i början av juni, och där slutade Magnus Persson Atlevi delad trea.

– Jag var i delad ledning men kom till slut trea. Det gjorde att jag fick en biljett till Senior British Open, den tävlingen blev nästan en perfekt fullträff.

Persson Atlevi:
Läs Svensk Golfs reportage med Magnus Persson Atlevi.

I Senior British Open slutade dock Persson Atlevi återigen trea, men formen har hållit i sig sedan dess och i helgen lyckades skåningen alltså vinna sin första proffsseger sedan 1998.

– Men ingenting kommer gratis. Att jag börjat undervisa har hjälpt mig i min egen golf. När man arbetar som tränare och coach vill man vara en förebild och gärna kunna visa vad man menar. Det har gjort att jag varit tvungen att utvecklas som golfare, vilket jag gjort, säger han.

Hur ser framtiden ut?

– Jag har tre tävlingar inplanerade den här säsongen sedan är det kvalet till amerikanska Champions Tour som hägrar. Det är det stora målet, men jag har haft lite krampkänningar i en höft så jag måste vara försiktig, säger Persson Atlevi.

 

Du som vill ta en lektion av EST-vinnaren Magnus Persson Atlevi kan besöka arbetsplatsen Lunds Akademiska. 


Persson Atlevi klarade kortet – trots tappad ledning


Äntligen seger för Persson Atlevi


Text: Jesper Johansson • 2016-09-14
TournyttEuropean Senior TourMagnus Persson AtleviTournytt
Rulla till toppen