Under PGA Tour-tävlingen Sony Open på Hawaii i januari använde Golf Channels kameraman en segway ute på banan. Foto: Getty Images

Spela

Segway på fairway

I januari använde Golf Channel en segway under PGA Tour-tävlingen på Hawaii. I april kommer Linköpingsklubben Landeryds GK att hyra ut fordonet till golfarna.

Text: CM Hellsten • 2012-03-04

Johan Rheborg körde segwayen rakt in i det svenska samhället under den omåttligt populära tv-serien Solsidan. Rheborgs karaktär Fredrik Schiller syntes ofta köra omkring på det uppseendeväckande eldrivna motorfordonet.
Snart kan du även se en segway på fairway.
På Landeryds GK i Linköping. 

Det var när klubbdirektören Björn Sturehed var ute på ett kundmöte med en potentiell sponsor som parterna började prata om segways. Det visade sig nämligen att det aktuella bolaget även var en lokal distributör i Linköpingsområdet.

– Jag sa att det vore häftigt att ha en segway på golfbanan, berättar Björn Sturehed.

Det ska nog gå att ordna svarade företagaren som förmedlade kontakten till den svenska generalagenten. De kom snart överens om ett avtal och 1 april levereras sex stycken golfanpassade segways (se bilden längre ner) till Landeryds GK.
– Det är klockrent för den satsning som vi gör på klubben och det är fantastiskt kul att kunna krydda våra golfpaket med en segwayupplevelse. I vår överenskommelse med generalagenten så kan klubben även hyra ut segways till våra samarbetspartners i och runt Linköping, säger Björn Sturehed.

Vad kostar det att hyra en segway för en 18-hålsrond?
– Vi har ännu inte fastställt priset men det kommer nog att ligga i paritet med vad vi tar för en golfbil – någonstans mellan 350 och 400 kronor.  

Hur påverkas banan av segwaygolf?
– Den är faktiskt elva gånger mer skonsam för våra gräsytor än vad golfbilen är.

En segway dök även upp på Waialae Country Club i Honolulu i samband med PGA Tour-tävlingen Sony Open på Hawaii i januari.
Det var Golf Channel som placerade en av sina kameramän på fordonet för att lättare kunna filma spelet ute på banan.
Gullbringa G&CC utanför Kungälv hyrde ut segways redan ifjol.

Bild 1119431 


Text: CM Hellsten • 2012-03-04
SpelaNyheter
Scroll to Top