Inför Mastershelgen – här är spelarna att betta på

Det är inte säkert att Brooks Koepka och Jon Rahm seglar iväg i toppen.

Text: ATG • 2023-04-03 Uppdaterad 2023-04-08

Hela texten är ett annonssamarbete med ATG.

Ett rejält oväder ställer till det för arrangörerna under årets första herrmajor, The Masters, på mytomspunna banan Augusta National. Spelet blåstes av på grund av åskoväder och starka vindar under fredagen och de spelare som startade tidigt andra ronden har haft en stor fördel enbart tack vare sina starttider, så kan det ofta bli i golftävlingar. Ledande Brooks Koepka är en av dem. Han spelade tidigt på fredagen och via 67 slag tog han sig till tolv under par och leder just nu med tre före spanjoren Jon Rahm, som har nio hål kvar att spela på en lördagsmorgon där väderomslaget förändrat förutsättningarna helt.

Här hittar ni oddsen inför Mastershelgen på ATG:s hemsida

Temperaturen har sjunkit från 25 grader celsius till runt tio grader, och det betyder att bollen kommer att flyga kortare och fukten gör greenerna mjukare och mindre snabba. Klar fördel Koepka alltså men det innebär inte nödvändigtvis att han kommer att springa iväg med den här tävlingen. 2.25 på Koepka och 3 gånger på Rahm känns lågt och det kan vara värt att kika på andra namn. Sannolikheten är naturligtvis stor att Koepka och Rahm kommer att finnas i segerstriden på söndag men det finns andra som har möjligheten att blanda sig i den också.

Det händer att spelare hämtar in stora avstånd under en helg, man glömmer ofta att det faktiskt är halva tävlingen kvar. Spelare som Scottie Scheffler och Patrick Reed är absolut inte borta även om avståndet upp känns långt just nu. Vill man ha en riktig skräll så finns Abraham Ancer till 351 gånger. Ancer har visserligen aldrig vunnit i majorsammanhang men han är en bulldog som aldrig ger sig. Jordan Spieth, Sam Burns, Viktor Hovland och Cameron Young har alla sett bra ut de första två ronderna och det räcker med en bra rond på lördag så är de garanterat med i matchen inför söndagens avslutningsrond.

Vädret kommer att vara en avgörande faktor under avslutningen. Alla trivs inte lika bra i regn och kyla och det kräver betydligt mer av den mentala sidan hos spelarna.

Åldersgräns 18 år för att spela hos ATG.

Vid behov, besök Stödlinje.se.

Klicka på loggan här nedanför för att komma till ATG:s Mastersodds.


Text: ATG • 2023-04-03
AnnonssamarbeteATGAugusta NationalPartnerThe Masters
Rulla till toppen