Annons

Royal County Down rankas ofta som den bästa golfbanan i världen Foto: Golf in Ireland

Banorna du måste spela i Irland

Förverkliga din golfdrömmar och upptäck varför Irland betraktas som världens golfmecka

Text: Golf in Ireland/Svensk Golf • 2024-07-01 Uppdaterad 2024-07-08

Ön Irland är allmänt känd som den ”gröna drömmen” bland golfare, och det finns goda skäl till det. Med ett fantastiskt utbud av både links- och parkbanor är det knappast överraskande att Irland utsågs till Europas bästa golfdestination 2020, vid World Golf Awards. Att spela en runda golf på de magnifika banorna på ön står högst upp på många golfares ”bucketlist”, det enda problemet är att man aldrig vill åka hem!

Royal Portrush.

Linksbanor på Irland

Irland är en liten ö, men en jätte i golfsammanhang! Med över 400 golfbanor, utspridda över hela ön, är man aldrig långt borta från en bana i världsklass. Faktum är att en tredjedel av världens naturliga linksbanor finns här. Med pittoreska linksbanor som Royal Portrush och Carne Golf Links belägna i det karga landskapet på Causeway Coast och Wild Atlantic Way, till The European Club och Royal County Down i regionen the Ancient East, för att nämna några.

Perfekta parkbanor

Irland är himmelriket när det kommer till linksbanor, men det finns även ett stort antal parkbanor som man inte bör missa när man besöker den gröna ön. Inbäddad i grönska på den irländska landsbygden hittar du flertalet vackra parkbanor och valmöjligheterna är oändliga. Här kan du bland annat spela på Killarney Golf Club och den kommande värdbanan för The Ryder Cup 2027, Adare Manor i County Limerick.

Adare Manor.

The Ryder Cup

År 2027 kommer golfeliten från Europa och USA samlas in den charmiga byn Adare i County Limerick när de två lagen Team Europe och Team U.S. tävlar om den åtråvärd bucklan i The Ryder Cup. Den prestigefyllda tävlingen kommer spelas på den 842 hektar stora Adare Manor.

Home of Champions

Ön Irland är inte bara hem till golfbanor i världsklass, det är även här som världsmästare som Rory McIlroy, Shane Lowry och Leona Maguire hör hemma – ett bevis på den höga standard inom golf som finns på denna lilla ö. För även om det inte var på ön Irland som golfen uppfanns, så är det en ö som definitivt är gjord för golf.

Portmarnock.

Det 19:e hålet

Golf i Irland är dock inte helt komplett utan det 19:e hålet. Det är här golfare umgås utanför banan och får möta den världsberömda irländska gästfriheten, och som vi säger i Irland, “have some craic”!! Ha kul alltså …

Ta reda på vad du går miste om!

Med Irlands kaliber av golfbanor i världsklass och gömda pärlor över hela ön, kombinerat med fantastiska landskap, pulserande städer, en rik kultur och sist men inte minst, det 19:e hålet, så blir allt glasklart: Ön Irland är världens golfmecka!


Text: Golf in Ireland/Svensk Golf • 2024-07-01
AnnonssamarbetePartnerGolf in IrelandPartnerThe Ryder Cup
Rulla till toppen