Annons

Täby GK.

Spela golf till halv greenfee – här är banorna

Från de vackra landskapen i norra Norge till soliga fairways i södra Spanien, erbjuder Golfamore en mångfald av spelupplevelser som väntar på att utforskas. I denna artikel ska vi titta närmare på några av de 200 svenska banor som ingår i Golfamore.

Text: • 2024-04-22 Uppdaterad 2024-04-22

Med Golfamore kortet i bagen öppnar sig en värld av möjligheter för golfentusiaster, med halv greenfee på över 1300 banor spridda över 23 länder i Europa. I Sverige finns strax över 200 partnerbanor, från Tureholms Nya Golfklubb uppe i norr till Bedinge Golfklubb nere i söder. Vill du se alla partnerklubbar? Klicka här.

Täby GK (Ny partnerbana 2024)

En fantastisk bana utanför Stockholm. Banan kategoriseras som en skogs- och parkbana och erbjuder sjöutsikt över Vallentunasjön på många av hålen. Många beskriver banan som mycket trevlig men utmanande då den är lite knixig och kräver en bra strategi från tee. Avslutningshålen längs Vallentunasjön är en värdig avslutning på förhoppningsvis en framgångsrik runda.

Sand GC (Ny partnerbana 2024)

Rankad som en av Sveriges bästa banor av både Svensk Golf och Golf Digest, Sand Golf Club är ett måste-besök. Banan är en så kallad inlandslinks, med bl.a. 142 bunkrar, inte lik något annat i golfväg, och inspirerad av de bästa golfbanorna i Skottland och Irland. Du som golfare behöver alltså inte längre åka till de brittiska öarna för att få en unik links-golfupplevelse i nationell toppklass.

Sand GC.

Tegelberga GK (vinnare Bästa Bana 2023)

Den här banan blev utsedd, enligt Golfamore golfarna, till 2023 Bästa Bana. Dessutom tog Tegelberga GK hem titeln Players’ Choice samt titeln Mest Värde För Pengarna. Tegelbergas golfbana har karaktären av en klassisk kuperad skotsk hedbana i skånsk miljö med intressanta naturinslag.

Mölle GK

Få banor i Sverige kan matcha den upplevelsen som man får när man spelar Mölle. Ute på Kullahalvön väntar en helt unik golf- och naturupplevelse. Mölle golfbana, som byggdes 1943, är belägen i Kullabergs naturreservat och bjuder på utmanande golf med havsutsikt från de flesta hålen. Banan beskrivs som utmanande trots att den är relativt kort och har få bunkrar och vattenhinder.

Mölle GK.

Ulricehamn GK

Ulricehamn är en intressant och omväxlande park- och skogsbana i underbar natur med vacker utsikt. Banan kan på scorekortet uppfattas som relativt enkel men den har sin charm i att vara en aning knixig i omväxlande skogs- och parkmiljö och kräver därför en del strategiska beslut på vägen.

Mjölby GK (ny partnerbana 2024)

Mjölby GK är en välskött 18-hålsbana med varierande park- och skogskaraktär i naturskön miljö endast ett par minuter från E4:an och Riksväg 32. Karaktären på de första nio hålen är parkbana och sista nio karaktäriseras som en skogsbana.

Vreta Kloster (ny partnerbana 2024)

En 18- hålsanläggning utanför Linköping som bjuder på en härlig layout och underbar natur. En mycket vacker och omväxlande bana belägen i ett naturskönt eklandskap. Klubben har ett anrikt klubbhus som ursprungligen är byggt som sädesmagasin.

Funderas det på en golfresa till vintern?

Praia d’El Rey Golf & Beach Resort.

I Spanien har Golfmore drygt 140 partnerbanor, i Portugal drygt 50 och i Italien över 100. Med andra ord, planerar ni att åka till Sydeuropa i vinter så se till att packa med ett Golfamore kort. Här är tre banor att kolla närmare på:

La Hacienda Alcaidesa Links Golf Resort – Heathland (Spanien)

I Costa del Sol ligger den härliga anläggningen La Hacienda Alcaidesa Links Golf Resort med 36 hål. Med Golfamore kortet spelar du på Heathland-banan, som är designad av den förre Ryder Cup-spelaren Dave Thomas. Med par 73 är banan varsamt utlagd i en varierad Medelhavsterräng med utsikt över havet.

Praia D’el Rey (Portugal)

2007 blev Praia d’el Rey utnämnd till Europas bästa golfresort. Några av hålen ligger så nära den mäktiga Atlanten att du att du känner saltkristallerna i ansiktet om det blåser på från sydväst. Det är en spännande, utmanande och variationsrik bana i dramatisk natur vid havet där framför allt hål 12 till 15 bjuder på en minnesvärd golfupplevelse.

Albarella Links Golf (Italien)

Albarella Golf Links ligger i en fantastisk miljö vid den venetianska lagunen strax söder om Venedig. Banan är känd som banan som ”föddes ur havet” då man utvann över två miljoner kubikmeter sand från havet för att bygga banan. Denna 18-hålsbana ritades av den engelske arkitekten John Dering Harris redan 1972 och sträcker sig över 70 hektar mark mellan havet och lagunen i naturparken Po Delta.

Pengarna tillbaka

Genomsnittligt behöver golfare endast spela 1-2 rundor för att tjäna in kostnaden för Golfamore kortet. Till exempel, om en golfare spelar på banor med en greenfee på 600 kr och betalar endast 300 kr med Golfamore kortet, skulle samma golfare spara 600 kr på två rundor. Med tanke på att kostnaden för kortet är 595 kr, intjänas kostnaden effektivt.

För de som använder kortet på exklusiva partnerbanor i Spanien, Portugal eller Italien, där greenfee-kostnaderna är dubbelt så höga, kan kostnaden för kortet tjänas in redan efter en runda.

Hur du skaffar Golfamore kortet och stödjer din klubb

Att skaffa och använda Golfamore kortet är en enkel process. Kortet kan köpas genom någon av Golfamores partnerklubbar, där golfklubben tjänar på försäljningen, eller direkt via Golfamores hemsida. Valet finns även mellan ett fysiskt kort eller en digital version i Golfamore-appen för smidig hantering.

För att spela på en partnerbana, behöver golfare bara kolla Golfamores hemsida för aktuella villkor och bokningsmöjligheter. Vid ankomst till banan, kan spelarna enkelt checka in via Golfamore-appen och betala den reducerade greenfee-avgiften i receptionen.

För att summera ihop och få en känsla för hur mycket golf som Golfamore kan erbjuda så låt oss ta ett räkneexempel: Om en golfare spelar två Golfamore-registrerade rundor per dag skulle det ta mer än 1,5 år för denna golfare att spela alla partnerklubbar. Det är mycket golf, även för en golfentusiast.

This image has an empty alt attribute; its file name is media-golfamore-black-orange-1.png

Text: • 2024-04-22
PartnerGolfamoreGolfhäftet
Rulla till toppen