Annons

Cameron Smith är en av Original Penguins ambassadörer under veckans The Masters på Augusta National Foto: Original Penguin Golf

Klä upp dig som majorspelarna

Original Penguin har kläderna som bryter mönstret på ett charmigt och humoristiskt sätt.

Text: Original Penguin Golf/Svensk Golf • 2024-04-11 Uppdaterad 2024-04-11

Det är dags för årets första herrmajor, The Masters på Augusta National, och hemma i Sverige är golfsäsongen på väg att komma igång på allvar, åtminstone i de södra delarna av Sverige. Det kan vara läge att uppdatera golfgarderoben inför den nya säsongen och Penguin Golf har de senaste åren blivit populära i Sverige med sina fantasifulla och ofta färgglada kreationer.

Penguin Golf har faktiskt funnits i över 60 år men för många svenskar är det en relativt ny bekantskap. Grundaren Abbot Pedersen köpte 1955 ett gossedjur på en flygplats som resesällskap, en pingvin som han gav namnet Pete. Denna pingvin blev grunden till märket Penguin Golf och loggan känns numera igen överallt i golfkretsar.

Original Penguins varumärkeschef, Helen Willsmer är nöjd med Penguin Golfs utveckling under senare år.

– Original Penguin Golf har skapat en stark ”fanbase” på alla våra marknader. Det fortsätter att slå an en ton hos kunder som letar kläder för ett aktivt liv men som samtidigt bryter mönster med humor på ett charmigt sätt, och naturligtvis uppfyller deras höga krav på kvalitet. Yngre golfare älskar varumärket eftersom det symboliserar deras passion för spelet, men samtidigt fyller behovet av att vara moderiktiga och funktionella vid sidan av golfbanan.

Under årets Masters på Augusta representeras Penguin Golf av två av de absolut hetaste spelarna. Australiensaren Cameron Smith har redan vunnit en major, The Open på självaste Old Course på St Andrews 2022, efter en tajt slutrond där han höll undan för amerikanen Cameron Young och nordirländaren Rory McIlroy.

Smith har dessutom fyra placeringar bland de tio främsta i Masters, som bästa placering hittills har han en delad andraplats från 2020 då tävlingen spelades i november på grund av Covid 19-pandemin.

Jake Knapp slog igenom stort när han vann Mexico Open i februari i år och imponerade med sin rytmiska sving och sköna tempo. Knapp har ett förflutet bland annat som dörrvakt och tog sig in på PGA Tour via Korn Ferry Tour inför den här säsongen.

För mer information om Original Penguin Golfs kollektioner, klicka på loggan här nedanför.


Text: Original Penguin Golf/Svensk Golf • 2024-04-11
PartnerOriginal Penguin GolfPartner
Rulla till toppen