Annons

Förläng golfsäsongen i Västsverige

Här finns allt från öppna seasidebanor till trixiga tekniska skogsbanor.

Text: • 2023-08-23 Uppdaterad 2023-08-23

En av Sveriges största och mest varierade golfdestinationer bjuder på mängder av härliga upplevelser för dig som älskar ett behagligt liv och golf. Här hittar du allt från större golfanläggningar med internationellt renommé till mindre välkända banor som bjuder på fin, utmanande golf och underbara naturupplevelser. Vissa har närheten till havet som signum medan andra ringlar sig fram i vackra skogar och det finns verkligen ett brett golfutbud att välja mellan med en variation som kan ge olika spelupplevelser varje dag.

Finns det något skönare under en lite mörk och kulen höstdag att efter en lyckad golfrond få skämma bort sig själv med ett riktigt härligt spabesök?

Kombinera golf med spa

Av vår erfarenhet blir det sällan för mycket av det goda, så varför inte kombinera två goda ting – avkopplande spa och golf? Boka in ett golf- och spapaket tillsammans med någon du tycker mycket om i höst.

Här hittar du åtta härliga hotell med SPA-anläggningar som också erbjuder golfpaket:

Foto: Kurorten Mösseberg

En vistelse på Kurorten Mösseberg är som en resa i tiden. Ända sedan 1867 har Mösseberg varit en plats för rekreation och inspiration. Här behandlas alla gästerna som en del av en exklusiv, historisk skara – här har celebriteter sökt sin tillflykt under mer än ett sekel.Låt kropp och själ få vila och stimulans i en vacker miljö. På Mössebergs Kurort kan du njuta av olika behandlingar som klassisk massage, hot stone massage, kurbad, fotbehandlingar, manikyr och ett antal underbara ansiktsbehandlingar. Efter en avkopplande dag kan du äta en härlig middag på Arvids Restaurang & Bar för att sedan somna gott. Till Mössebergs Kurort är dina fyrbenta vänner också välkomna.

Falköpings GK

Falköpings Gamla bana går under namnet Berga. Det är en klassisk naturskön parkbana med en hel del strategiska val. Genom hela banan ringlar sig Markabäcken som gör att du ibland får planera dina slag noga. Berga har relativt generöst med plats från tee men de flesta greenerna är små och upphöjda, vilket kan ge många tuffa närspelsslag. Anläggningen har fina ställplatser för husbilar och husvagnar.

Foto: Tuana

I ett underbart naturreservat nära Gullmarsfjorden hittar du VANN Spa Hotell & Konferens. Här går man från stressad och småtrött till harmonisk, utvilad och full av energi på en anläggning som omfamnar vattnet som livets källa. Framåt kvällen väntar en god middag i restaurangen och en skön säng för att sedan vakna utvilad till en ny dag.

Holma Golfklubb

Holma Golfklubb är en vacker och spännande golfbana som är skulpterad ur det Bohuslänska landskapet invid Gullmarn. Banans sträckning passar alla typer av spelare från nybörjare till proffs och det finns även fina möjligheter för egen träning och för alla som vill prova på golf.
Reception, bistro och golfshop hittar du i det gamla stallet. Här serveras lunch, smörgåsar och fika. Till Holma är alla välkomna – golfare eller ej.

Vann samarbetar även med Torreby GK och Sotenäs GK

Foto: Caroline Freiholtz

Ett besök på Smögens Hafvsbad handlar naturligtvis i stor utsträckning om människans förhållande till vatten – historiskt och i nutid. Forna tiders intensiva skrubbning med hårda borstar och starkt doftande tvålar har numera ersatts av njutningsfull kroppsvård. Upptäck Hafvsbadets Tvagningsritual och tvaga dig som förr med produkter från nu. I anläggningens spaavdelning erbjuder man olika spabehandlingar i en doftande och behaglig miljö – kurera dig under en hel spa weekend eller under ett dagspa.

Sotenäs GK

Sotenäs Golfklubb ligger nära Smögen med sin välkända brygga men också nära trevliga Kungshamn, Hunnebostrand, Bovallstrand och Bohus Malmön. Banan bjuder på ett antal oslagbara vyer och är en mäktig naturupplevelse som är utmanande för alla nivåer av spelare. En riktigt klassisk bohuslänsk bana.

Smögens Hafvsbad samarbetar även med Torreby GK

Foto: Smögens Hafvsbad

Lundsbrunn Resort & Spa är ett nav i Destination Läckö-Kinnekulle med närhet till vandringsleder, natur och besöksmål. Lundsbrunn erbjuder lyx och flärd samtidigt som naturen ligger alldeles intill. Vill du ha lugn och ro får du det, vill du tvärtom ha fart och fläkt så finns den möjlligheten också.  Hotellet med dess spa och konferenslokaler ligger vid foten av Kinnekulle. Här hittar du bland annat spaerbjudanden, golfpaket, vandringspaket, weekendpaket, padelpaket, yoga och konferensmöjligheter med eller utan aktivitet. Kurorten har länge varit en populär plats för såväl avkoppling, bad och behandlingar som för mat och umgänge i närmare 300 år. En källa till njutning sedan 1724. Under de senaste åren har hela anläggningen med spa, hotell, konferens och restaurang genomgått en omfattande renovering för att kunna erbjuda gäster en härlig upplevelse.

Lundsbrunn GK

Många har överraskats av Lundsbrunns GK:s skönhet och höga kvalitet, där omsorgsfull skötsel och långsiktigt utvecklingsarbete har skapat en högklassig anläggning. Golfbanan omnämns som parkbana, men erbjuder en stor variation av naturupplevelser. Här finns allt från öppna landskap, träddungar, skog och raviner till vattendammar och mindre sjöar.När du lämnat klubbhusområdet kommer positiva överraskningar snart att möta dig i form av en lätt kuperat och varierad bana med oerhörd skönhet. I horisonten i nordöstlig riktning kan man se konturerna av Kinnekulle och Husaby kyrka. Omgivningarna är mycket vackra och marken är historisk.

Foto: Lundsbrunns GK

I Fjällbacka skärgård, en av Sveriges vackraste platser, hittar du TanumStrand. Oavsett om du är här för att arbeta, träna, koppla av, njuta av bastu och bad, gå på spa eller äta gott, finns allt du behöver på Tanumstrand. En riktigt rogivande miljö bland klippor och skär precis vid Skagerraks strandkant.

När du checkar in som privat- eller mötesgäst på TanumStrand bor du i havsnära boende i form av hotellrum, stuga, eller båt och nästan alltid med havsutsikt. Destinationen är öppen året runt och förutom fantastiskt boende finns också SPA Horisont, familjebadet Stora Blå, restaurang Latitud 58°, Sjöboden Udden, afterbeach, aktiviteter, evenemang och såklart massor av klippor, stegar och stränder vid havet.

Fjällbacka GK

Fjällbacka GK erbjuder en naturskön bana med karaktär av semi seaside som passar alla kategorier spelare. Golfen påminner om linksgolf då närheten till havet gör att vinden måste vara med i beräkningarna samt att de fasta greenerna ofta kräver att bollen rullas in. Få banor ligger vackrare än Fjällbacka då elva av hålen spelas längs den vackra Anråsälven. Första utslaget slås över älven där den mynnar ut i havet och är ett omskrivet och klassiskt svenskt golfhål.

Mjölkeröd GK

På Mjölkeröds Golfklubb kan du spela golf i ett idylliskt landskap med härlig utsikt från många av hålen. Bohuslän känt för sin vackra natur och på Mjölkeröd kan man njuta på bästa sätt. Golfbanan håller erkänt hög klass och ligger nära både Grebbestad och Strömstad. Här finns också en välsorterad shop och bra träningsmöjligheter för besökare.

Foto: Jonas Ingman

På kustpärlan Marstrand Havshotell får du uppleva en genuin bohuslänsk livskvalitet. Marstrands fängslande historia, aktiva seglarkultur, saltstänkta mat och vackert vindpinade natur är ingredienser som år efter år lockar besökare från hela världen. Marstrands Havshotell ligger på den yttersta kajen i Marstrand innan havet tar över. Här upplever du avkopplande boende, överraskande mat och ett salt spa. Med andra ord ett hotell att uppleva. Dessutom finns naturligtvis närheten till hav och häll på världens västligaste uteservering och rejäl omtanke à la Västkusten. Välkommen till ett saltare Marstrand, mindre än en timmes färdväg från Göteborg

Lycke GC

Läget vid havet och den vackra naturen kring Tofta Herrgård har bidragit till att Lycke GK är en golfbana utöver det vanliga. Holma GK håller alltid en hög finish och spelytorna är av högsta kvalitet. Banan är utmanande och omväxlande att spela för såväl medelgolfaren som för låghandicappare.

Gullbringa GC

Klubben bildades 1967 och har idag 27 spännande, varierande och mycket välskötta hål. Dessa ligger mjukt och behagligt inbäddade i en vacker natur, där man möter såväl stora bokskogar som mer typisk bohuslänsk växtlighet och öppna fält gränsande till Gullbringa säteri med anor från 1300-talet. Den ursprungliga 18-håls banan (Blå-Gul) är ritad av Douglas Brasier och är ofta betraktad som en av de bättre banorna i Göteborgsområdet.

Foto: Per Pixel

Bo så nära havet du kan komma, på en långsträckt brygga med utsikt över Gullmarsfjordens öar och vikar. Sätt guldkant på er vistelse med gourmetmiddagar, avkopplande spa-ritualer, uppfriskande havsbad, spännande skaldjurssafaris och kreativa möten. Salta upplevelser för såväl romantisk weekend som konferens – året om! På Gullmarsstrand kan man verkligen njuta av äkta genuin bohuslänsk natur. Här finner du lugn och ro för kropp och själ.

Skaftö Golfklubb

Sedan 2018 har Skaftö Golfklubb arrangerat proffstävlingen för damer Skaftö Open, som 2021 och 2022 ingått i Ladies European Tour. Skaftö GK är en teknisk, stundtals tajt bana som ringlar sig fram mellan de bohuslänska klipporna. En unik spelupplevelse som inte lämnar någon golfare oberörd.

Foto: Gullmarsstrand

Strömstad Spa & Resort är en modern sparesort som ligger endast tio meter från havskanten i Bohuslän, på Sveriges västkust. Här njuter du av fantastisk miljö både ute och inne, vällagade matupplevelser, härliga sparitualer och fina konferenspaket och mötesmöjligheter. Under 2023 sker en pigg nystart med massor av nya behandlingar och ett helt nytt spännande kök.

Strömstad GK

Banan ligger alldeles intill havet och präglas mycket av de klippor som finns längs med fairway och greener. Den som slår snett kan faktiskt få hjälp av bergen och det händer rätt ofta att bollarna studsar tillbaka in på den gröna ytan och lägger sig i gynnsamma positioner. Öppningshålets green är den allra västligaste i hela Sverige.

Foto: Strömstads GK

Text: • 2023-08-23
PartnerPartnerTuristrådet Västsverige
Rulla till toppen