Annons

Brevikens Golfklubb erbjuder golf, boende och trerätters middagar i förmånliga paket under hela sommaren // Foto: Brevikens GK

Sveriges vänligaste golfanläggning

Klubbchefen: "Vi är folkliga och alla ska känna sig välkomna"

Text: Breviken Golf & Hotell/Svenskgolf.se • 2023-06-19 Uppdaterad 2023-06-19

Brevikens GK utanför Karlsborg bär på en mycket intressant historia.

År 1959 byggdes banan på flygflottiljen F6:s mark och F6 Golfklubb, som den då hette, blev nummer 62 i SGF. Att spela golf på en flygflottilj hade sin egenheter, bland annat ljöd en signal när planen landade eller lyfte och då fick man ta en paus i spelet och betrakta A32 Lansen och senare AJ 37 Viggen en liten stund istället för att spela golf. F6 stängdes sedan 1994 och när arrendet för marken upphörde 2006 tvingades klubben hitta en ny plats för golfverksamheten.

Den nya platsen ligger någon mil söder om Karlsborg, nära Vätterns västra strand och här har man skapat en riktigt skön golfoas med en hel del unika detaljer. Utöver en ganska utmanande, ofta vindutsatt, sträckning, är Breviken ofta i toppkondition tack vare goda markförhållanden och inför fjolårets säsong har man dessutom gjort ett omfattande arbete på banans korthål. Man har lagt hybridgräs i teerna för att få upp kvaliteten ännu ett snäpp.

Arkitekten, Björn Magnusson lade ut Breviken på lättuppvärmd sand, vilket ofta ger en lång och skön spelsäsong. Banan har små ganska svårträffade greener och den som har ordning och kontroll på de kortare klubborna i bagen kommer att stortrivas med alla knixiga små närspelsslag som man ofta utsätts på runt Breviken.

– Det fanns planer på att E4:an skulle gå här och vi tog över ett gammalt vägmotell där nu hotelldelen är inhyst. Varje rum har egen carport så det är bara att lyfta in klubborna. Det är mycket praktiskt och uppskattas av våra övernattande gäster berättar Mattias Borger som är krögare på golfklubbens restaurang och även den man möter i receptionen.

Hotellet är värt en historia för sig. Den tidigare ägaren började bygga ett motell med amerikanskt snitt redan på 1960-talet. När byggherren gick bort pausades arbetet och hela området hamnade i en dvala som varade i nästan 40 år. Först när F6 GK i Karlsborg letade nytt område för att skapa en golfbana i början av 2000-talet väcktes liv i området, och det coola tidstypiska motell-hotellet blev plötsligt ett perfekt golfhotell. Idag har man 19 hotellrum, alla med egen carport såklart, precis som i klassiska amerikanska filmer, och det finns dessutom 18 ställplatser för gäster som anländer med husvagn eller husbil. Platserna är dessutom uppdaterade inför 2022 med bättre strömförsörjning och ännu bättre service.

Greenfeegäster kan vara säkra på att de kan känna sig välkomna på Breviken och att de kommer att få en trevlig vistelse oavsett hur länge de väljer att stanna.

Här hittar ni alla Brevikens Golfpaket och ni kan också kontakta klubben via hemsidan som ni kan hitta genom att klicka på loggan här nedanför.


Text: Breviken Golf & Hotell/Svenskgolf.se • 2023-06-19
PartnerBreviken Golf & HotellGolfsverigePartnerVeckans banaVeckans golfbana
Rulla till toppen