Annons
Hela denna artikel är ett annonssamarbete med Carla
Partner

Begtest: Lynk & Co 01 – laddhybriden du ska ha

De första Lynk & Co 01-bilarna levererades till kunder i april 2021. Idag har dessa tagit sig till begagnatmarknaden och motorjournalisten Marcus Berggren testar en av de allra första.

Text: • 2022-11-08 Uppdaterad 2022-11-17

Det är e-handlaren Carla som är ensamma om att kunna erbjuda lätt begagnade Lynk & Co 01 på begagnatmarknaden. Bilarna i fråga har endast rullat några hundra mil med allt vad det innebär. Vår testbil hade gått ungefär 850 mil, något som är i linje med övriga Lynk & Co 01-bilar som Carla erbjuder.

Välutrustad med lång räckvidd

Lynk & Co har som målsättning att underlätta allt som berör just valet av bil. Av den anledningen är samtliga bilar redan maxutrustade från fabrik och de enda valen man som konsument behöver göra är färgrelaterade – svart eller blå – och med eller utan dragkrok. Hos Carla finns samtliga alternativ.

Något annat som utmärker just Lynk & Co 01 är den långa elektriska räckvidden. Enligt WLTP kommer man 69 kilometer, vilket i verkligheten blir runt 5–6 mil, att jämföra med Volvo XC40 T5 Recharge som kommer knappt fyra mil på el.

Lynk & Co är systermärke till Volvo. Det innebär att bilen delar bottenplatta med både Polestar och Volvo. I grund och botten rör det sig således om en bil med många drag som man finner hos våra svenska stoltheter, men i en annan, mer attraktiv paketering.


En unik interiör

Den höga utrustningsnivån fortsätter även på insidan. Interiören domineras av en 12,3-tums infotainmentskärm. Systemet är en Android-baserad historia som är snabbt och intuitivt med ett välutformat användargränssnitt. Både Apple CarPlay och Android Auto finns att tillgå.

Man möts även av ett enormt panoramatak, ett bra ljudsystem och härliga materialval. Baksätet kan tillgodose två fullvuxna individer i skaplig komfort och bagageutrymmet placerar bilen bland de större inom samma segment.


En elektrifierad upplevelse

Rent kördynamiskt kan många paralleller dras till Volvo XC40, något som bör ses som positivt. Lynk & Co 01 anammar emellertid en mer sportig approach. Bilen är förhållandevis mjuk och den direkta responsen som elmotorn medför bidrar även till en smidig körupplevelse.
Interiören i 01 utmärker sig, inte minst utseendemässigt.
Interiören domineras av en 12,3-tums infotainmentskärm som är Google-baserad. Den fungerar fint och erbjuder på Android Auto och Apple Car Play.

Bensinpjäsen under huven är en trecylindrig historia som låter sportigt och gifter sig väl med elektrifieringen.

Carla går igenom 280 punkter med varje bil de saluför, något som garanterar en trygghet för dig som konsument. Det ingår även minst 12 månaders garanti och Carla är väldigt transparenta med bilarnas skick.

En bra deal

Det Lynk & Co 01 lyckas riktigt bra med är att erbjuda mycket bil för pengarna jämte konkurrenterna. Den höga utrustningsnivån och den goda elektriska räckvidden står sig bra i det mycket konkurrenskraftiga segmentet.

En begagnad Lynk & Co 01 framstår därför som ett utomordentligt val. Även om man förvisso får sig ett mindre etablerat märke, rör det sig i grund och botten om samma bil som exempelvis en XC40. Därtill är bilarna fullsmetade och lyckas utmärka sig på egna meriter.

Lynk & Co ansträngt sig för att differentiera modellen 01 både när det kommer till kosmetika men särskilt interiört. Helhetspaketet är därför svårslaget. Det fina med Carla är att de dessutom erbjuder 14 dagars ångerrätt vilket inkluderar upp till 20 mils körning. Det är därför även helt riskfritt att testa själv.


Helhetsintryck: 4/5

Möjligheten att köpa en lätt begagnad Lynk & Co 01 från Carla är bestämt tilltalande. Produkten är solid och erbjuder mycket valuta för pengarna. Den elektriska räckvidden är god, komforten är hög och helhetspaketet är svårslaget. Även om segmentet kryllar av alternativ lyckas Lynk & Co 01 utmärka sig i positiv bemärkelse.

Som begagnad laddhybrid framstår Lynk & Co 01 som ett oerhört vettigt val. Den erbjuder på mycket för pengarna, god elektrisk räckvidd och en utmärkande upplevelse jämte konkurrenterna.

Lynk & Co 01 (2021)

Motor: 1,5-liters, 3-cylindrig, bensin, systemeffekt 261 hästkrafter, 425 newtonmeter
Kraftöverföring: 7-stegad dubbelkopplingslåda, framhjulsdrift
Acceleration 0–100 km/h: 8,0 sekunder
Toppfart: 210 km/h
Elektrisk räckvidd: 69 km
Vikt: 1879 kg
Mått (längd/höjd/bredd): 4541/1694/1857 mm
Bagageutrymme: Mellan 466 och 1213 liter
Pris: Just nu från 379.900 SEK

Se alla Lynk & Co 01 på Carla


Text: • 2022-11-08
PartnerCarla
Scroll to Top