Annons

Östersund-Frösö Golfklubb är i mångas ögon en av Sveriges absolut vackraste banor, vilket man har lätt att förstå // Foto: Östersund-Frösö Golfklubb

Nya greener ska lyfta Sveriges vackraste golfbana

"En klubb på väg framåt"

Text: Östersund.-Frösö GK • 2022-05-02 Uppdaterad 2022-05-02

Östersund-Frösö Golfklubb har ofta kallats Sveriges vackraste golfbana och det är nog inte många som säger emot om de ställer sig på banans första tee med hela banan framför sig och med vackra Storsjön och fjälltoppar som en fond i bakgrunden. Golf Digest har utsett banan till Jämtland-Härjedalens bästa 2018 och nu ska anläggningen snart bli ännu bättre. På grund av problem med vissa av banans greener har man under höst och vinter dränerat ett antal greener för att leda bort fukt och redan under 2022 kommer man att kunna se skillnaden. Vid inspektioner under våren har Vd och klubbchef, Dennis Sandström, nöjt kunnat konstatera att flera av greenerna var torra och fina trots att snö och kyla just släppt taget. Med nya fina greener kommer Östersund-Frösö att kunna addera ytterligare en viktig dimension till upplevelsen som medlemmar och gäster får under sin tid på banan.

– Vi har för avsikt att dessa greener kommer att vara mycket bättre redan i år. Vi är en klubb som är på väg framåt och det kommer att synas på banans skick under 2022, förklarar Sandström.

Det är ofta öppningshålet som får stora rubriker på Östersund-Frösö GK. Det mäktiga par 5-hålet sveper ner rakt mot sjön från klubbhuset och får med all rätt uppmärksamhet och lyfts ofta fram som ett alternativ att vara ett av Sveriges absolut bästa öppningshål. Men Östersund-Frös GK är naturligtvis mycket mer än ett hål. Banan kombinerar mer öppna visuellt tydliga hål med ett knippe trixiga skogshål som verkligen kräver koll på längder och precision. Östersund-Frösö GK är verkligen en bana som är mycket mer än ett vykortsmotiv.

Vill ni uppleva en golfrond som innehåller storslagna vyer, varierad golf och snart också greener i toppklass så är ett besök på Östersund-Frösö verkligen ett måste. Det finns dessutom mängder av trevliga sommaraktiviteter för familjen runt Östersund som gör att man med fördel kan resa med familjen även om inte alla är golfintresserade.

Om ni kommer i husbil eller husvagn så finns också fina möjligheter att bo precis vid banan.

Läs mer här om våra ställplatser för husvagn och husbil.

Klicka på vår logga här nedanför så kommer ni till vår hemsida där det finns mer information för gäster.


Text: Östersund.-Frösö GK • 2022-05-02
PartnerPartnerVeckans banaVeckans golfbana
Rulla till toppen