Henrik Stenson med handsken och bollen han spelade sista hålet med när han vann The Open Championship 2016. Foto: WTV

Nytt avsnitt

18 minuter: Stenson minns Troon – hittills oberättade detaljer

I golfmagasinet 18 minuter möter vi Henrik Stenson som minns tillbaka på The Open-segern 2016. 

Text: Svensk Golf • 2024-07-01 Uppdaterad 2024-07-02

Årets The Open Championship spelas på Royal Troon 14 till 21 juli. Samma bana som Henrik Stenson vann på för åtta år sedan och blev Sveriges förste och hittills ende majorvinnare på herrsidan.

I senaste avsnittet av 18 minuter blir det hembesök hos Stensons för att lyssna på mästarens minnen och känslor. Det blir även några hittills oberättade detaljer. 

– Det är inte så att jag går in och säger ”du, Phil. Ska vi ta en dricka och snacka om Troon?” Det gör man ju inte. Om han vill prata om Troon… men det kommer han aldrig vilja… så därför pratar vi inte om Troon. Men jag pratade med hans agent och han sa att han (Phil) inte riktigt kunde komma över det där att han spelade fläckfritt och ändå vann han inte, säger Stenson i 18 minuter om huruvida han och Phil Mickelson har pratat om den fantastiska duellen de hade sista dagen i The Open 2016. 

Kan du vinna The Open igen?

– Spelar jag solid så kan jag komma topp 10, topp 5. Förmågan att vinna försvinner aldrig. Hoppet bär man alltid med sig. 

Dessutom i 18 minuter: Jon Rahm och Sergio Garcia kommer hem till Spanien för att ge ytterligare LIV till tourkampen och Valderrama.  Det blir nio snabba frågor till – och lika många raka svar från – Madelene Sagström. Banbesök på Valderrama. Och två futuristiska putters ställs mot varandra i en het duell. 

18 minuter produceras av WTV i samarbete med Svensk Golf och med stöd av Carl Micel och FootJoy.

Läs också:


Text: Svensk Golf • 2024-07-01
Nyheter18 minuterHenrik StensonMadelene SagströmNyheterOla WenströmWTV
Rulla till toppen