Martin Slumbers slutar. Foto: R&A

R&A-chefen Martin Slumbers avgår i slutet av året

Efter nio år lämnar 63-åringen rollen som vd för ett av golfens två styrande organisationer.

Text: Svensk Golf • 2024-01-10 Uppdaterad 2024-01-10

Martin Slumbers, vd för R&A och sekreterare i The Royal and Ancient Golf Club of St Andrews, kommer sluta vid årsskiftet.
63-åringen kommer då ha suttit nio år på vd-posten i en av golfens två styrande organ.
Han har lett organisationen genom en moderniseringsperiod där bland annat golfens regler uppdaterats (2019) och ett världshandicap införts (2020). 
Slumbers har också varit drivande i R&A:s och USGA:s arbete med ökade slaglängder inom golfen, där ett första steg tas 2028 (för proffs) och 2030 (för alla golfspelare) då nya, längdbegränsade tester införs för golfbollar. 

– Det har varit ett privilegium att få tjäna golfen på högsta nivå. Det är en roll som jag har varit stolt över att utföra på uppdrag av R&A:s anställda, medlemmarna i The Royal and Ancient Golf Club och alla våra globala partners. I vilken karriär som helst finns det en tid att låta nästa generation få sin tur. Jag är tacksam över att ha haft äran, i nästan ett decennium, att ha varit väktare av allt som The R&A och golfspelet står för, säger Slumbers i ett pressmeddelande.

Vem som tar över återstår att se. Rekryteringsprocessen är igång. Martin Slumbers kommer övervaka The Open på Royal Troon i juli, AIG Women’s Open på St Andrews och Curtis Cup på Sunningdale i augusti.


Text: Svensk Golf • 2024-01-10
NyheterMartin SlumbersNyheterR&A
Rulla till toppen