Det blev väldigt, väldigt mycket golf för Patrick Koenig 2023. Foto: pjkoenig

Gone golfing

Spelade 580 (!) golfbanor på ett år

Slog rekordet redan i oktober. Nu är Patrick Koenig i mål efter ett år där endast golf stått på schemat.

Text: Olof Åsgård • 2024-01-03 Uppdaterad 2024-01-03

Med gårdagens sista putt på Chambers Bay i delstaten Washington satte Patrick Koenig punkt för ett makalöst golfår. 
Sviten inleddes den 3 januari 2023 med en rond på Monarch Beach Golf Club i Kalifornien. Chambers Bay den 2 januari 2024 blev golfbana nummer 580 på 365 dagar. Ett världsrekord som krossar det föregående med hästlängder.
Redan i oktober slog Koenig rekordet från 2009 då kanadensarna Cathie och Jonathan Weaver spelade 449 golfbanor.

Koenig är skribent och fotograf i grunden och hans golfresa började 2018 då han köpte en husbil och gav sig ut på vägarna för att spela golf. Den gången blev det 405 golfbanor i 48 delstater.
Intresset kring Koenigs golfäventyr växte och han bestämde sig för att ge sig på rekordet. Målet var 500 golfbanor, det blev desto fler.

Patrick Koenigs satsning har följts av många i sociala medier och hade inte varit möjlig utan sponsorer och inbjudningar till banor.
Det har blivit många exklusiva stopp längs vägen. Däribland på TPC Sawgrass, Medinah, Valhalla, Pinehurst, Shinnecock Hills, Bethpage,  Baltusrol, Olympic Club och Pebble Beach.
Men det har inte bara blivit spel på amerikanska golfbanor. Koenig har också hunnit med att spela i Europa och det blev stopp på Ullna, Bro Hofs och Arlandastads bägge banor. 

– Den sista putten har hålats och ett nytt världsrekord är satt. 580 golfbanor på 365 dagar. Det har varit ett av de mest givande och utmanande åren i mitt liv. Ett stort, hjärtligt tack till varenda en som varit en del av denna otroliga resa. Ert stöd har betytt allt för mig… ni bokstavligen bar mig av 18:e green, skriver Patrick Koenig på Instagram. 

Klicka här för att se det fullspäckade spelschemat.


Text: Olof Åsgård • 2024-01-03
NyheterFlest golfbanor på ett årGolfvärldenNyheterPatrick Koenig
Rulla till toppen