Le Château Golf Course på Heritage Golf Club. En av banorna som besöks under Easton Golfs jubileumsresa till Mauritius. Foto: Press

Golfresor

Easton Golf firar 30 år – arrangerar jubileumsresa

Allt började med bussresor till Tjeckien. I dag är Easton Golf en av de största aktörerna i golfresebranschen.

Text: Olof Åsgård • 2023-06-22 Uppdaterad 2023-06-22

1993 startade golfresebyrån Easton Golf sin verksamhet i Malmö. Allt började med bussresor till tjeckiska kurorten Marienbad, därav namnet ”East On Golf”. I dag omsätter bolaget 60 miljoner kronor och portföljen är rejält utvidgad med resor till bland annat Spanien, Portugal, Tunisien, Egypten, Italien och Mauritius. Det sistnämnda resmålet är en jubileumsresa som arrangeras som en del av 30-årsfirandet.
– Vi funderade över hur vi ville fira det här med våra gäster och det slutade bland annat med Mauritius. Det är ett helt fantastiskt ställe med både golf och hotell i världsklass. När ska vi erbjuda den möjligheten, om inte när vi fyller jämnt? Men vi gör också en bussresa till Tjeckien i mitten av september. ”Back to the roots”, säger Mattias Wistrand, vd på företaget.

Firar med fester på resmålen

Förutom resorna kommer bolaget även att arrangera fester på sina största resmål i Spanien, Portugal och Tunisien.
– Vi har många trogna gäster som länge varit en del av vår resegemenskap och vi vill så klart ge dem chansen att vara med och fira. För nya gäster är det verkligen en chans att lära känna Easton Golf och våra värdar som är en vital del av att resa med oss, säger Wistrand.

Nya förutsättningar

Under senaste året har omvärldsläget förändrats. Hög inflation och försvagad svensk krona. Det är faktorer som så klart påverkar resebranschen på flera sätt. Samtidigt säger Mattias Wistrand att en bra produkt håller även i tuffare tider.
– Vi anordnar ju paketresor och folk vill ha trygghet och kvalitet. Och försäljningen går bra trots det ekonomiska läget, men det tydligaste vi ser är att folk bokar senare än man gjort innan. Men det har varit en trend sedan tidigare och det är inte säkert det hänger ihop med omvärldsläget.


Text: Olof Åsgård • 2023-06-22
NyheterEaston GolfGolfresorGolfsverigeNyheter
Rulla till toppen