Så här kan Borås GK:s nya träningsanläggning se ut i framtiden om alla planerna går i lås // Grafik: Posse Arkitektur/Borås GK

Golfsverige

Borås GK planerar ny hypermodern träningsanläggning

Klubbchefen: ”Vi tror hårt på konceptet”

Text: Olof Åsgård • 2023-04-20 Uppdaterad 2023-04-21

I Borås smids planer på att skapa ett riktigt golfmecka. Henrik Stenson Golf Design ska göra om klubbens två banor och samtidigt vill klubben bygga en ny kombinerad träningsanläggning tillsammans med klubbhus. I anläggningen vill man bland annat ha gym, spa, hotellrum, medlemsytor och en stor sportbar med utsikt över rangen som kommer att vara i två våningar och i söderläge. Tanken är att sportbaren och utslagsmattorna ska hänga ihop så att man kan röra sig fritt och ett antal av utslagsplatserna ska ha större soffgrupper där man kan sitta och äta och träna golf ihop. På taket finns möjlighet till fler mattor och dessutom en stor övningsgreen och grillplatser för stora sällskap. Målet är att anläggningen ska drivas året runt och att man ska erbjuda bra träningsförhållanden oavsett väder. Det finns också ett antal simulatorplatser med loungegrupper inritade.

– Vi känner att det finns utrymme i Golfsverige för en riktigt högklassig tränings- och konferensanläggning och det skulle bli ett jättelyft för hela Borås. Vi tror hårt på konceptet att kunna umgås socialt, äta, titta på sport och kunna använda den senaste tekniken på rangen ihop med kompisar eller arbetskamrater, säger klubbchefen Marcus Håkansson.

Klubben har nyligen skrivit en avsiktsförklaring med Derome Hus AB om ett bostadsprojekt som omfattar minst 500 bostäder på klubbens norra bana. Bostäderna kommer att integreras i själva banan och ge en unik boendemiljö där man bor mycket nära många greener och tees. Klubben har redan fått godkänt av kommunen för en planansökan för 150 bostäder och väntar nu på nytt besked efter att ha lämnat in en komplettering av antalet bostäder. Borås GK har också gjort en förfrågan om mark söder om den nuvarande anläggningen för att kunna flytta några hål och skapa andra aktiviteter i området.

– Träningsanläggningen blir en oerhört viktig pusselbit för oss och navet för hela området. Vi vill skapa någonting som vi och hela Borås har glädje av många år framåt och som samtidigt kan ge stort värde för våra medlemmar och bli en destination som lockar både golfare och företag, säger klubbens vice ordförande, Adam Hölsö.

Här nedan kan ni se klubbens första konceptfilm över den nya träningsanläggningen som klubben tagit fram i samarbete med Arkitektfirman Posse Arkitektur.


Text: Olof Åsgård • 2023-04-20
NyheterBorås GolfklubbGolfsverigeNyheter
Rulla till toppen