Henrik Stenson guidar Ola Wenström rätt inne på Lake Nona-området. Bild: Wenström Television

Intervju

Stenson om turbulensen, sporttvätt och frostiga relationer

TV-intervju. Ola Wenström har besökt Henrik Stenson i hans hem vid Lake Nona i Orlando, Florida.

Text: Bo Hansson • 2023-02-23 Uppdaterad 2023-02-23

I en drygt 40 minuter minuter lång intervju med Svensk Golfs regelbundna medarbetare Ola Wenström pratar Henrik Stenson om turbulensen efter det att han gick över till saudifinansierade LIV Golf. Det blir ett samtal om, bland annat, Ryder Cup som försvann, frostiga relationer, sporttvätt, förhållandet till golfförbundet, slutspurten av karriären och att få en segercheck på 40 miljoner.
Här är ett kort utdrag av samtalet mellan Henrik Stenson och Ola Wenström, som publicerats på YouTube-kanalen WTV. Hela intervjun kan du se i spelaren nedan.

Stenson om att:

… bli av med rollen som Ryder Cup-kapten.
– Jag visste att det fanns en risk att det skulle landa där. Precis som att det blev läckt en del av överenskommelsen mellan mig och Ryder Cup Europe så var det andra delar i kontraktet som jag tolkar på ett annat sätt, som jag inte menar att mitt spel på LIV-touren skulle förhindra mig att fullfölja det uppdraget. Det finns mycket runt det där som gemene man inte har tänkt på eller har insikt i.

… vara en del av saudisk sporttvätt.
– Om vi säger att det finns sporttvätt så finns det ju entertainment-tvätt och businesstvätt och så vidare. Det finns många tvättar. Graeme McDowell, min kompis och kollega, blev också kritiserad på Irland när han skrev på för LIV-touren. I samma veva åkte Westlife och hade konserter i Saudiarabien. Jag läste inget om att de blev hårt kritiserade för det. Gör vi skillnad på alla de här grejerna?  Ta fotbollsspelare. Inte för att nämna namn, men spelare som spelar i klubbar som är antingen backade eller ägda av olika ställen i världen, det behöver inte vara Saudi eller Dubai.
– Jag har spelat över hela världen i 25 år, på massvis med ställen där det är dåliga förhållanden. Hur plockar vi ut enskilda grejer? Är det okej att jobba för Ericsson och åka till Dubai eller Saudi men inte okej att spela en golftävling där? Jag får inte ihop logiken alla gånger.

… det blivit frostigare relationer ute på tourerna.
– Inte så mycket mellan spelare. Tonen mellan spelarna är god generellt sett, sedan finns det vissa, beroende på vad som hänt, som inte är på speaking terms längre. Är det personer som jag känt i tjugo år eller ännu längre, om de inte vill vara kompis för att jag delvis bytt arbetsplats … Jag har tillräckligt i telefonboken, jag överlever det.

… han ska titta på Ryder Cup.
– Jag har faktiskt inte bestämt mig för det än.

Se hela intervjun nedan.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Bo Hansson • 2023-02-23
NyheterHenrik StensonLake Nona Golf ClubLIV Golf Invitational SeriesNyheterOla Wenström
Rulla till toppen