Alexander Norén får en segerkram av Sergio Garcia under Ryder Cup i Paris 2018. I bakgrunden nuvarande kaptenen Luke Donald som då var vicekapten. Bild: Getty Images

Ryder Cup

Norén med i Europas Ryder Cup-uppvärmning

I Hero Cup testar kapten Donald spelare som kan få en plats i Rom nästa år.

Text: Bo Hansson • 2022-11-28 Uppdaterad 2022-11-28

Hero Cup är en lagtävling som ska spelas i Abu Dhabi 13–15 januari nästa år. Som en form av uppvärmning inför Ryder Cup i september möts Storbritannien/Irland och Övriga Europa. Lagen består av tio spelare. Precis som i Ryder Cup blir det foursome, bästboll och singelspel.
Det offentliggjorde Europas Ryder Cup-kapten Luke Donald för några veckor sedan. Nu är arton av de tjugo spelarna klara för matchen. En av dem är Alexander Norén.
­– Efter att ha jobbat tätt ihop med Tommy och Fran för att bygga de båda lagen är jag glad över mixen av spelare som kommer att. Visa upp sig i Abu Dhabi i januari, säger Luke Donald till Ryder Cups hemsida.
När Europa vann Ryder Cup i Paris 2018 föddes den framgångsrika duon Moliwood – Francesco Molinari och Tommy Fleetwood.
De båda är nu kaptener för varsitt lag i Hero Cup.

Kvalificeringen till Ryder Cup pågår till och med 3 september 2023. Sex spelare kan spela in sig i laget. Därefter plockar Donald ut sina wild cards.
Laguttagningen till Hero Cup ger väl en liten hint om vilka spelare som har ögonen på sig.
– Vi tyckte att det var viktigt att kombinera erfarenhet med ungdom och jag tycker att vi har hittat en bra balans med en blandning av majorvinnare och Ryder Cup-spelare tillsammans med killar som hoppas säkra en plats i Rom nästa år, säger Luke Donald.

The Hero Cup

Lag Storbritannien/Irland:

Tommy Fleetwood (spelande kapten), Ewen Ferguson, Tyrrell Hatton, Shane Lowry, Robert MacIntyre, Seamus Power, Callum Shinkwin, Jordan Smith, Matt Wallace plus ytterligare en spelare som inte är klar ännu.

Lag Övriga Europa:
Francesco Molinari (spelande kapten), Thomas Detry, Rasmus Højgaard, Adrian Meronk, Guido Migliozzi, Alex Norén, Victor Perez, Thomas Pieters, Sepp Straka plus ytterligare en spelare som inte är klar ännu.


Ryder Cup spelas 29 sep–1 okt 2023 på Marco Simone GC i Rom, Italien.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Bo Hansson • 2022-11-28
NyheterAlexander NorenLuke DonaldRyder Cup 2023The Hero Cup
Rulla till toppen