Katrineholm. Foto: Peter Cordén

Golfsverige

Medlem skänker 1 miljon kronor till nytt klubbhus

Katrineholms GK har länge planerat att bygga nytt klubbhus. På senaste årsmötet löste sig finansieringen.

Text: Olof Åsgård • 2022-02-16 Uppdaterad 2022-02-16

Att få till ett nytt klubbhus på Katrineholms GK har inte varit det lättaste, rapporterar Golfbranschen.se.

I tre års tid har klubbchefen Marcus Lutteman försökt hitta lösningar. Nuvarande klubbhus är ett gammalt bondhus och börjar bli till åren. Klubben arrenderar endast marken som den huserar på och därför har finansieringen varit ett bekymmer då det är svårare att låna för nybyggnation på mark man inte äger. 

I höstas presenterades ett förslag som årsmötet röstade om. Det blev majoritet för ja-sidan men den nådde inte upp till de 75 procent som krävdes. 

Förra veckan hölls ett uppföljande möte där förslaget arbetats om och förenklats. Men innan man hann rösta klev en medlem upp i talarstolen och meddelade att han skänker en miljon kronor till det nya klubbhuset.

– Det gjorde ju kalkylen lättare att få ihop, säger Marcus Lutteman till Golfbranschen.

Bygget ska finansieras med banklån och medlemsinsatser. Att Kjell Larsson, 84, skulle bidra med en miljon var ytterst oväntat.

– Det var ingen som visste om detta i förväg. Han bara gjorde det hux flux på årsmötet. Han gick upp i talarstolen innan vi skulle rösta och sa att eftersom han är 84 år och inte har så många år kvar inom golfen, så har han egentligen ingen behållning av att det byggs ett nytt klubbhus, men att han tyckte det var otroligt viktigt för klubbens framtid och för Katrineholm som stad. Så han ville att vi skulle komma igenom detta och därför skänkte han en miljon kronor, säger Lutteman. 

Sedan tidigare har klubbens store son Robert Karlsson skänkt pengar till nya klubbhuset. 

På höstmötet röstade man om mer än bara klubbhuset. Förra veckans omröstning gällde bara klubbhuset och efter Kjell Larssons tal blev det 95 procent för. 

Men hur det ska bli återstår att se. Först måste klubben ta ställning till vilket av de tre förslag som ska byggas.

– I ett av förslagen skulle vi kunna börja bygga i höst, då börjar vi riva i september.  Väljer medlemmarna något av de andra förslagen så kommer vi inte att hinna sätta igång lika snabbt. Vi får se vad det blir, säger Lutteman till Golfbranschen.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Olof Åsgård • 2022-02-16
NyheterArtiklarGolfsverigeKatrineholms GKNyheter
Scroll to Top