Skälby Golf, tidigare Grödinge, tas över av Happy Golfer och blir Happy Golfer Stockholm. Foto: Happy Golfer

Golfsverige

Happy Golfer tar över Stockholmsbana

Digitala klubben tar över Skälby Golf som blir Happy Golfer Stockholm.

Text: Olof Åsgård • 2022-01-26 Uppdaterad 2022-01-26

Happy Golfer med drygt 15 000 medlemmar är enligt Svenska Golfförbundets senaste medlemsrapport Sveriges tredje största golfklubb. 
Happy Golfer har fram till nu varit en digital medlemsklubb som erbjudit träning (dels nätbaserad dels med golfinstruktörer), nybörjarkurser och medlemsformer med golf-ID.

Nu tas nästa steg och klubben tar över Skälby Golf (tidigare Grödinge), 30 minuter söder om Stockholm utanför Södertälje. 
Anläggningen har 27 hål samt drivingrange och kommer nu heta Happy Golfer Stockholm.  
– Med en 27-hålsanläggning kan vi verkligen lägga i en växel till när det gäller vår vision att få våra medlemmar att spendera fler tillfällen med en klubba i handen. Våra 15 000 medlemmar är utspridda över hela landet just nu men vi har flest i Stockholm så det finns stor potential, säger Mattias Bohlin, VD på Happy Golfer.

Grödinge GK lades ner 2019 och det pågick inget spel under 2020 men banan sköttes av markägaren. Förra året drogs Skälby Golf igång och nu börjar en ny era och de fåtal medlemmar i Skälby Golf kommer få bra medlemserbjudanden av Happy Golfer. 
– Alla Happy Golfers kommer att vara välkomna att spela till rabatterat pris, även de nuvarande. Vi kommer sedan att ha bra medlemskap för dessa att uppgradera till, även om man kanske är en sällanspelare. Exakt hur medlemskapen kommer att se ut är inte satt än men kommer att bli klart i nästa vecka, säger Mattias Bohlin. 

Markägaren kommer fortsatt stå för skötseln. Happy Golfer arrenderar marken och kommer driva kansliverksamhet, range, shop och restaurang. 

Hjärtat i verksamheten kommer fortsatt vara träning och att utbilda nya golfare.
– Nybörjare kommer att ha ett perfekt första steg att komma igång på vår 9-hålsbana som är en fullängdsbana, säger Bohlin.

Kommer det ske förändringar på banorna?
– Den här säsongen kommer vi att ha banan som den är och sedan får vi se vad som sker framåt. Banan har fått bra kritik av gästerna förra året, framförallt greenerna. Även när jag har tagit med mig kompisar som håller en rätt hög spelstandard har de varit positivt överraskade, säger Bohlin.

Så fort vädret tillåter hoppas Happy Golfer kunna öppna 9-hålsbanan för att släppa ut alla golfare på grönbete. 


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Olof Åsgård • 2022-01-26
NyheterGolfsverigeHappy GolferMattias BohlinNyheter
Rulla till toppen