Wille Schaumans och Mats Hallbergs röster kommer fortsatt vägleda tittarna under PGA Tour-tävlingar. Foto: Getty Images

Golf på TV

Bekanta svenska röster när PGA Tour byter kanal

Wille Schauman och Mats Hallberg följer med flyttlasset till Discovery+ och fortsätter kommentera PGA Tour.

Text: Olof Åsgård • 2021-12-10 Uppdaterad 2021-12-10

C More Golf började sända PGA Tour 2016. Från början ingick expertkommentatorerna Wille Schauman och Mats Hallberg i teamet och har kommenterat PGA Tour-tävlingar och väglett tittarna i Studio Golf tillsammans. 

Den 6 januari tar Discovery+ över sändningarna av PGA Tour och nu meddelar mediekoncernen att Schauman och Hallberg fortsatt kommer att kommentera golf i rutan. 

– PGA-touren är i särklass världens starkaste golfrättighet och jag ser mycket fram emot att få jobba vidare med den tillsammans med teamet på Discovery! Som alltid kommer jag fortsätta sträva mot att erbjuda tittarna insikt i hur och varför topp-spelarna, vecka efter vecka, lyckas prestera extremt bra golf på några av världens tuffaste banor. Vi ses 2022, säger Wille Schauman i ett pressmeddelande.

– PGA-touren blir bara större och större vilket lockar fler världsstjärnor för varje år. Det ska därför bli jättekul att få fortsätta följa de bästa spelarna i världen på den största och mest prestigefyllda tour även i fortsättningen, säger Mats Hallberg.

På Discovery+ kommer förutom huvudsändningarna det också finnas tillgång att se tourens specialsändningar – feautured groups och featured holes. Huvudsändningarna kommer även att sändas i Eurosport 2. 

– Det känns jättekul att kunna knyta an Wille Schauman och Mats Hallberg till vår golfsatsning som tar vid 2022. De har gjort ett fint arbete när PGA-touren tidigare låg hos C More och vi vet att de är otroligt uppskattade av golfpubliken. Vi kommer sända över 40 tävlingar nästa år, och för att göra det bra krävs både rutin och kunskap, och det är något som de båda har mycket av säger Maja Kjellman redaktionschef på Discovery Networks Sweden. 

Golfrättigheter 2022 just nu:

PGA Tour: Discovery (Discovery+, Eurosport 2)

LPGA Tour: Nent Group (V Sport Golf, Viaplay)

DP World Tour: Nent Group (V Sport Golf, Viaplay)

Ladies European Tour: Discovery (Golf TV)

Herrmajors (förutom The Masters): Nent Group (V Sport Golf, Viaplay)

The Masters: Ej klart.

Dammajors: Nent Group (V Sport Golf, Viaplay)

Solheim Cup: Discovery

Ryder Cup: Nent Group (V Sport Golf, Viaplay)

Asian Tour: Nent Group (V Sport Golf, Viaplay)


Text: Olof Åsgård • 2021-12-10
NyheterDiscoveryGolfsverigePGA TourTournytt
Rulla till toppen