Carl Martin Repshus har lagt några timmar på golfen – och fått en makalös utveckling. Bild: Ove Hansrud/Mitt Kongsvinger

Handicap

Nybörjaren sänkte sig till 1,9 – på ett år

Norske Carl Martin Repshus började spela golf förra hösten. I somras gick han hemmabanan på par.

Text: Bo Steffensen • 2021-11-02 Uppdaterad 2021-11-02

Det är inte många som gjort en lika snabb golfresa som 27-årige Carl Martin Repshus från Kongsvinger i Norge.
För drygt ett år sedan började han spela med 54 i handicap. Nu har han 1,9.
Så har han också spelat mer golf än de flesta.
I september förra året anmälde sig Carl Martin Repshus till en nybörjarkurs. 
Han studerade och på grund av coronapandemin var det hemmastudier som gällde vilket innebaratt det fanns möjlighet att åka till golfbanan. De gjorde Carl Martin Repshus. Ofta. När Kongsvinger GK stängde banan i mitten av oktober 2020 hade han hunnit spela sextio 18-hålsrundor. Och sänka sig från 54 till 18,9.

Enligt tidningen Mitt Kongsvinger är Carl Martin Repshus en bolltalang beryktad för sitt stenhårda slagskott som hockeyspelare.
Stora delar av den gångna vintern tillbringade Carl Martin Repshus tillsammans med en simulator. Han fick, enligt Mitt Kongsvinger, en egen nyckel till anläggningen. På så vis kunde han träna även när hallen var stängd.
I våras var han också färdig med studierna och bestämde sig då  för att ha en ledig sommar och lägga all tid på golfen. De blev inte sällan två rundor om dagen. Och handicapet fortsatte gå ned. 
I en tävling i somras gick han för första gången banan på par, 72 slag. Och nu står han alltså där med 1,9 i handicap – efter att ha spelat golf i ett år.
– Jag vill bli bättre och jag vill gärna se hur långt jag kan komma. Än så länge har jag bara spelat i klubbtävlingar men till sommaren är planen att vara med i andra tävlingar också, säger Carl Martin Repshus till Mitt Kongsvinger.

LÄS OCKSÅ: Svenske fotbollsspelaren som gick från 54 till 4,5 på en månad


Text: Bo Steffensen • 2021-11-02
NyheterSpelaCarl Martin RepshusHandicapsänkningNyheterSpela
Rulla till toppen