US Open 1962. Arnold Palmer och Jack Nicklaus verkar visa hur högt ovanför marken de kan slå med sina drivers. Foto: Getty Images

Klassisk golf

Svenska tävlingen som hyllar blad och persimmon

Har du ett set gamla bladklubbor hemma i garaget och en persimmondriver i blomkrukan? Då är Classic Golf P&B Memorial tävlingen för dig.

Text: Olof Åsgård • 2021-08-05 Uppdaterad 2021-08-05

Glöm kolfiberkronor, 3D-chassin, grafitskaft, AI-träffytor, magiskt utfyllnadsskum och gummiplattor bakom träffytorna. 

Den 13 augusti spelas en annorlunda golftävling på Jönköpings GK. I Classic Golf P&B Memorial får deltagarna bara spela med bladklubbor och riktiga träklubbor och några avancerade skaft är inte tillåtna. Stålskaft ska det vara.

Järnklubborna måste vara lanserade senast 1990, men det måste var blad, inte cavity back eller blad med avancerade konstruktioner och ihåligheter, så de med ett klassiskt Ping Eye2-set (cavity back-järn) behöver leta längre in i garaget. Putters måste vara lanserade före 1991 och träklubborna måste vara gjorda i trä (bottenplattor och skruvar i stål går såklart bra).

Det är Svenska Golfhistoriska Sällskapet som står bakom tävlingen och spelplatsen Jönköpings GK är vald med omsorg för tiden de vill återskapa. 
– Det känns som att det här måste vara den idealiska platsen för Golfhistoriska sällskapets nya tävling för att uppmärksamma epoken med spelare som Jack Nicklaus, Gary Player, Seve Ballesteros med flera och våra egna pros från den här epoken till exempel Gunnar Mueller och Anders Forsbrand… Klubben är från 1936 och Sveriges 14:e äldsta… en klassisk layout i vacker park/skogsmiljö med utmanande höjdskillnader och sluttningar som belönar god spelstrategi och precisa slag, skriver Svenska Golfhistoriska Sällskapets Ingvar Ritzén och Andreas Alsén i ett pressmeddelande. 

Tävlingen kommer ha två klasser, en scratch och en netto, och är öppen för alla (så länge du inte har för ny och förlåtande utrustning).  Det finns fortfarande platser kvar. Så leta fram ett set eller se om arrangörerna har några låneset kvar och anmäl dig! 

Klicka här för att komma till anmälan i GIT
Klicka här för mer information om Classic Golf P&B Memorial

Hårda krav i Classic Golf P&B Memorial. Foto: Svenska Golfhistoriska Sällskapet

Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Olof Åsgård • 2021-08-05
NyheterTävlaUtrustningJönköpings GKNyheterPersimmonSvenska Golfhistoriska SällskapetUtrustning
Scroll to Top