Tiger och Earl Woods. Foto: HBO

Äntligen!

Då sänds nya Tiger-dokumentären

Två måndagar nu i januari gäller det att inte ha något inbokat i kalendern. Då sänds nämligen den efterlängtade Tiger Woods-dokumentären.

Text: Jesper Johansson • 2021-01-07

”The rise. The fall. The return.” Så sammanfattar HBO själva den tvådelade dokumentären om Tiger Woods. Världens bästa golfare genom alla tider har haft ett häpnadsväckande liv med lika höga toppar som djupa dalar. Om allt det här ska vi få veta mer med början nästa måndag.

HBO har skapat en dokumentär baserad på boken ”Tiger Woods” av Jeff Benedict och Armen Keteyian som avhandlar hela Tiger Woods liv. Från att han som bebis satt i garaget bakom pappa Earl, för att med fascination se sving efter sving in i ett nät bara några meter framför. Till att slå sina första slag själv, vinna sina första tävlingar. Bli en sensation som 16-åring och därefter fortsätta vidare för att ta över hela golfvärlden.

Dokumentären kommer också att handla om de mörkare stunderna i Tiger Woods liv. Sexskandalen 2009, festerna tidigare än så. HBO skriver själva att man i den här tvådelade dokumentären intervjuat stora profiler som varit i kontakt med Tiger Woods genom åren. Sir Nick Faldo är en av dem. Även hans tidigare caddie, Steve Williams, kommer att kommentera historien.
Dessutom ska hans ungdomskärlek, Diana Parr, vara med. Samt Rachel Utichel – kvinnan i centrum för sexskandalen som förändrade allt för Tiger Woods och hur vi såg honom som person.

Vi är förstås mycket exalterade över dokumentären om en av världens största idrottare, alla kategorier. Snart kan vi också se den. Planen var att den skulle publiceras i maj 2020. Så blev det inte, istället fick den ett nytt publiceringsdatum i januari 2021.
HBO meddelar nu att det första avsnittet kommer att sändas måndag 11 januari. En vecka senare, 18 januari, sänds den sista.

Ännu inte övertygad om det här är något att ratta in? Spana in den här trailern…


Text: Jesper Johansson • 2021-01-07
Nyheter19:e håletPGA TourTiger Woods
Scroll to Top