Efter regeringens nya förbud mot allmänna sammankomster större än 50 personer har Svenska Golfförbundet uppdaterat sina riktlinjer. Foto: Getty Images

Coronapandemin

Nya regeringsbeslutet – det här gäller för golftävlingar i Sverige

Sällskapsspel kan bedrivas som vanligt men under personligt ansvarstagande. Däremot omfattas viss tävlingsverksamhet av regeringens nya beslut om förbud mot sammankomster större än 50 personer.

Text: Martin Strömberg • 2020-03-28

Efter regeringens beslut om förbud mot allmänna sammankomster och offentliga tillställningar större än 50 personer, som börjar gälla från söndag den 29 mars och tillsvidare, har Svenska Golfförbundet uppdaterat sina riktlinjer när det gäller golftävlingar i Sverige.

Vanligt sällskapsspel kan bedrivas som vanligt men SGF poängterar det individuella ansvarstagandet och klubbarnas ansvar att följa Folkhälsomyndighetens råd och riktlinjer.

SGF lyfter också fram det individuella ansvarstagandet för att minska risken för smittspridning.

När det gäller tävlingsverksamhet så skiljer SGF på tävlingar för inbjudna, eller med krav på medlemskap i arrangörsklubben, som inte omfattas av ordningslagen, men klubben ska fortfarande följa Folkhälsomyndighetens råd och riskmallar. Det innebär bland annat ingen publik.

En tävling som däremot är öppen för fler än enbart medlemmar i arrangörsklubben omfattas av ordningslagen och därmed det nya förbudet. Max 50 deltagare och ingen publik.

Länk till Golfförbundets uppdaterade riktlinjer.


Text: Martin Strömberg • 2020-03-28
NyheterCoronavirusetNyheter
Scroll to Top