Logga in på Min Golf och spana in din preliminära handicap. Foto: Getty images

Nya handicapsystemet

Se din nya handicap, men än är siffran preliminär

Svenska Golfförbundet förklarar att din nya handicap inte är definitivt fastställd förrän den 5 mars.

Text: Svensk Golf • 2020-03-03 Uppdaterad 2020-03-03

Den 1 mars trädde det nya världshandicapsystemet officiellt i kraft i Sverige. För dig som vill veta mer om vad detta medför kan vi rekommendera att börja läsa den här artikeln.

I och med övergången så började processen med att uppdatera alla svenska golfares handicap. Totalt var det över 800 000 spelares handicap som skulle räknas om till det nya systemet.

LÄS MER: Allt du behöver veta om golfens nya handicapsystem

Om du loggat in på Min Golf under söndagen eller måndagen möttes du av följande meddelande:
”Nu är det nära! Du och resten av Sveriges golfare ska snart få nya handicap. Systemet är i full gång med beräkningarna och kommer vara klar inom ett par dagar. Om du vill registrera en ny rond kan du göra det så fort beräkningarna är klara.”

För många gick det dock att se ett uppdaterat handicaptal redan under måndagen.
Förklaringen till detta var att beräkningarna gått betydligt fortare än vad Svenska Golfförbundet trodde på förhand.

Innan du helt förlikar dig med tanken på din nya handicap kan det dock vara värt att notera att ditt handicaptal fortfarande kan komma att ändras i veckan, utan att du registrerat några ronder.

– Troligtvis är den handicap som nu anges, den nya handicap du får. Men siffran är preliminär fram till den 5 mars, då det även blir tydligare i Min Golf, säger Claes Grönberg, ansvarig för regler och handicap på SGF.

Är du nyfiken på din nya handicap? Logga in på Min Golf, men kom ihåg att det fortfarande kan ske justeringar fram till och med torsdag den 5 mars.


Text: Svensk Golf • 2020-03-03
NyheterGolfreglerHandicapRegler
Rulla till toppen