Augusta National växer efter att ha köpt ännu mer mark // Foto: Getty Images

The Masters

Augusta National fortsätter att växa

Klubben har investerat i ännu mer mark längd Washington Road i anslutning till banan.

Text: Martin Strömberg • 2020-03-03

Om en dryg månad inleds årets första major, The Masters på Augusta National.

Den berömda banan har genomgått förändringar med jämna mellanrum där Tom Fazio inför förra årets tävling förlängde det femte hålet genom att flytta bak tee. Liknande förändringar gjordes även 2002 och 2006 av samma designer.

Under de senaste åren har klubben bland annat förvärvat mark av grannklubben Augusta Country Club bakom utslaget på hål 13 och det spekuleras i att det spännande par fem-hålet också ska förlängas någon gång i framtiden.

Redan 2018 köpte klubben mark längs Washington Road för över 400 miljoner kronor och under de senaste veckorna har klubben spenderat cirka 57 miljoner kronor på nya markköp, enligt Golfweek.

Bland annat köpte man marken där en Wendysrestaurang ligger på Washington Road, på samma sida som Augusta National, för drygt 30 miljoner kronor, samt ett antal bostäder i området West Terrace, på andra sidan om där klubbens mark tidigare slutat, till höger om det femte hålet.

En del av marken som man förvärvat på den nordöstra sidan tros vara en del av planen att bygga ett nytt center för tv och digital media som klubbens ordförande Fred Ridley benämnde Global Broadcast Village under ett tal förra året.

Augusta National kommenterar aldrig sina markköp offentligt.


Text: Martin Strömberg • 2020-03-03
NyheterAugusta NationalFred RidleyUS Masters
Scroll to Top