5de457281dd99

Nyheter

Expressens krönikör: ”Ett galet val”

Henrik Stenson tilldelades Bragdguldet av Svenska Dagbladet. Ett val som inte uppskattades av Expressens krönikör Anna Friberg.

Text: CM Hellsten • 2016-12-06 Uppdaterad 2016-12-06

På tisdagsförmiddagen samlades Svenska Dagbladets jury som delar ut Bragdguldet.

Klockan 13.00 avslöjades att Henrik Stenson fick utmärkelsen för sin majortriumf i The Open.

Ett val som inte uppskattades av Expressens sportkrönikör Anna Friberg som hellre hade sett simmaren Sarah Sjöström som Bragdvinnare. Sarah Sjöström åkte hem från sommar-OS i Rio med ett guld, ett silver och ett brons.

Här är delar av Anna Fribergs krönika i Expressen:

“Kanske fegade juryn ur i sista stund”

“Ingen var värd Bragdguldet mer än Sarah Sjöström. Det blev Henrik Stenson. Ett galet val. Men kanske fegade juryn ur i sista stund. Och tänkte på bragd-regeln att en idrottare “den som får sin andra guldmedalj måste anses stå i särklass”. Grejen är den att Sarah Sjöström just varit i särklass 2016.”

En idrottare kan bara få Bragdguldet på egen hand två gånger och det är bara Björn Borg, Ingemar Stenmark och Anja Pärsson som fått utmärkelsen vid två olika tillfällen. 

Anna Friberg konstaterar i sin krönika att Henrik Stensons majortriumf definitivt var en av de största idrottshändelserna under säsongen men Anna Friberg anser att golfaren borde varit chanslös mot simmerskan när det handlade om Bragdguldet. 

 

Vad tycker du om valet av Henrik Stenson?

Skriv i kommentarsfältet!

Henrik Stenson fick Bragdguldet


Text: CM Hellsten • 2016-12-06
NyheterBragdguldetHenrik StensonNyheter
Scroll to Top